Patiesībā vaniļas cukurs ļoti vienkārši pagatavojama lieta, kas noteikti jābūt mājās katram, kas bieži gatavo saldos ēdienus. Receptē minētais daudzums pietiks gana ilgam laikam.
Šādi gatavots vaniļas cukurs būs ar daudz izteiktāku garšu kā veikalā nopērkamais un tāpēc iespējams tas būs stiprāks, aromātiskāks, tāpēc iesākumā to jālieto uzmanīgi. Vienīgā lieta, kas noteikti jābūt tā pagatavošanas ir – virtuves kombains vai vismaz zaļumu smalcināmais blenderis. Un vēl – vaniļas pākstis vislabākās būs tādas mīkstas, bet, ja tādas nav, tad
Nepieciešams:
- 500 g pūdercukurs
- 2 vaniļas pākstis
- Sagriež vaniļas pākstis uz pusēm un ielieciet virtuves kombaina smalcinātājā. Mazliet samaliet. Masa lips trauka malām, nokasiet to no malām un smalciniet mazliet vēlreiz.
- Pielieciet cukuru un smalcinātājā maisa masu vismaz 2 minūtes. Tad masu izsijā caur sietu. Masu sijāt vairākkārt, ja masā ir kunkuļi (man gan nekādi kunkuļi nebija un man pietika ar vienas reizes sijāšanu).
- Rezultātā Jūs iegūsiet pelēcīgi baltu masu.
- Uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā. Cik ilgi var glabāt? No man tā stāv jau vairākus gadus un aromāts vēl nav zudis.
* Recepte ņemta no Džeimija Olivera pavārgrāmatas.
5 270
Pingback: Vaniļas ekstrakts | liene gatavo
Pingback: Ābolu plātsmaize | liene gatavo
Pingback: Pirkt veikalā vai gatavot pašiem? - Liene Gatavo
Pingback: Ābolu plātsmaize - Liene Gatavo
Pingback: Vaniļas ekstrakts - Liene Gatavo
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo