Ābolu plātsmaize

Šogad eksperimentēju ar dažādām ābolkūkām. Šī ir ārkārtīgi vienkārši pagatavojama ābolu plātsmaize, kas neprasa milzu piepūli, bet ir ļoti garda. Recepte noskatīta interneta dzīlēs, kur tā tika saukta par itāļu vecmāmiņas ābolmaizi. Man gan nav vecmammas Itālijā, bet kūkas nosaukums bija iemesls, kāpēc to gribēju izmēģināt pagatavot.

Kūkas mīkla ir diezgan bieza, tāpēc to jāizlīdzina, lai tā vienmērīgi izceptos. Bet jebkurā gadījumā – vietējie āboli jau nu ir tie augļi, kas Latvijā pieejami gandrīz visu gadu, tāpēc – cepiet ābolkūkas!

Nepieciešams:

  • 250 g izsijāti milti
  • 100 ml olīveļļa
  • 100 g cukurs
  • 3 olas
  • 50 ml piens (esmu likusi arī paniņas)
  • 3 lieli āboli
  • 1 citrons
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas cukurs (nejaukt ar vanilīna cukuru!)
  • pūdercukurs- pārkaisīšanai (pūdercukuram var piemaisīt klāt nedaudz vaniļas cukuru, starp citu – pašas gatavots)
  1. Cukuru ar eļļu saputo, pieliek olas, vaniļas cukuru un no viena citrona sarīvētu miziņu (uz smalkas rīves). Tad pievieno miltus un cepamo pulveri, visu izmaisa un pieliek pienu. Visu kārtīgi samaisa (mīkla sanāk diezgan bieza) un liek formā (es izmantoju kantainu, apmēram 32x 23 cm plātni, kas izklāta ar cepamo papīru).
  2. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež vidēji plānās šķēlēs. Uz sagatavotās mīklas diezgan cieši vienu pie otras liek ābolu šķēlītes, iespiežot (stāvus nevis plakani) tās mīklā nevis vienkārši pārliekot pāri. Mīklā iespiestās ābolu šķēlītes padarīs kūku sulīgāku. Skatīt bildēs, kā tas ir paveikts!
  3. Cep 180C grādos apmēram 20 – 30 min vai kamēr iedurot sausu skaliņu kūkā, tas ir sauss. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Un ābolu plātsmaize gatava!
20
3 926

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.