Ceptas sviesta pupiņas

Viena no manām mīļākajām rudens receptēm – ceptas sviesta pupiņas. Tad, kad pupiņas ir pieejamas dārzā vai tirgū, es tās gatavoju diezgan bieži. Apcepu tās sviestā, protams, jo tā nosaka pats pupiņu nosaukums (joks! 😀 ). Vienkārši sviestā garša kļūst bagātīgāka un ēdiens ir sātīgāks. Pagatavošana ir tik elementāra, ka izdosies arī iesācējam. Ēdiens ir piemērots veģetāriešiem.

Receptē ir norādīts gatavošanas pamatprincips un nekādi grami principā nav jāsver. Vienkāršojot – izvāri pupiņas un pēc tam apcep nelielā sviesta daudzumā uz pannas.

Ja proti uzvārīt pastu (ikdienā sauktus par makaroniem), tad šo ēdienu tu arī varēsi pagatavot.

Nepieciešams (aptuveni):

  • sviesta pupiņas (man bija aptuveni 500 g zaļas un dzeltenas sviesta pupiņas)
  • sviests cepšanai (apmēram 2 – 3 ēd.k.), vegāni var izmantot citas taukvielas, piemēram, kvalitatīvu olīveļļu vai kokosriekstu eļļu.
  • sāls
  • ja vēlas, tad gatavas var pārbērt ar smalki sarīvētu cieto sieru (piemēram, parmezāna sieru)
  1. Pupiņas nomazgā, nogriež pašus galiņus un tad pārgriež uz pusēm, lai tās vieglāk ieliktu katlā. Var likt veselas.
  2. Palielā katlā liek vārīties ūdeni, kuram piebērta krietna šķipsna sāls.
  3. Kad ūdens vārās, liek tajā pupiņas un vāra apmēram 3 – 5 min. (pupiņām jābūt pusmīkstām, lai pēc tam cepoties uz pannas tās neizšķīst). Ja vārītu pastu, tad varētu teikt, ka ir jāvāra al dente jeb pusmīksts.
  4. Kad noteiktais vārīšanās laiks ir pagājis, pupiņas nokāš caurdurī.
  5. Tikmēr uz pannas liek sviestu un, kad tas izkusis, liek pupiņas un dažas minūtes cep, kamēr tās kļūst mīkstākas, bet neizšķīst.
  6. Pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu gaļas un zivs ēdieniem. Ja ir vēlme, tad vēl karstas pupiņas var pārkaisīt ar smalki sarīvētu sieru.
32
31 266

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.