Patiesībā vaniļas cukurs ļoti vienkārši pagatavojama lieta, kas noteikti jābūt mājās katram, kas bieži gatavo saldos ēdienus. Receptē minētais daudzums pietiks gana ilgam laikam. Šādi gatavots vaniļas cukurs būs ar daudz izteiktāku garšu kā veikalā nopērkamais un tāpēc iespējams tas būs stiprāks, aromātiskāks, tāpēc iesākumā to jālieto uzmanīgi.
Vienīgā lieta, kas noteikti jābūt vaniļas cukura pagatavošanas ir – virtuves kombains vai vismaz zaļumu smalcināmais blenderis. Un vēl – meklējiet tādas mīkstas un gaļīgas, jo tās ir labākās.
Nepieciešams:
- 500 g pūdercukurs
- 2 vaniļas pākstis
- Sagriež vaniļas pākstis uz pusēm un ielieciet virtuves kombaina smalcinātājā. Mazliet samaliet. Masa lips trauka malām, nokasiet to no malām un smalciniet mazliet vēlreiz.
- Pielieciet cukuru un smalcinātājā maisa masu vismaz 2 minūtes. Tad masu izsijā caur sietu. Masu sijāt vairākkārt, ja masā ir kunkuļi (man gan nekādi kunkuļi nebija un man pietika ar vienas reizes sijāšanu).
- Rezultātā Jūs iegūsiet pelēcīgi baltu masu.
- Uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā.* Recepte ņemta no Džeimija Olivera pavārgrāmatas.
21
Pingback: Vaniļas ekstrakts | liene gatavo
Pingback: Ābolu plātsmaize | liene gatavo
Pingback: Pirkt veikalā vai gatavot pašiem? - Liene Gatavo
Pingback: Ābolu plātsmaize - Liene Gatavo
Pingback: Vaniļas ekstrakts - Liene Gatavo
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo