Pildītas tortiljas jeb quesadilla

Pildītas tortiljas jeb quesadillas (latviskojot sanāk “kesadillas”) ir tortilja, kas sapildīta ar dažādiem gardumiem, pārlocīta uz pusēm un uzcepta uz grila vai pannas, vai arī cepeškrāsni. Nosaukums radies no spāņu vārda “siers”- queso un vārda tortilla jeb ar sieru pildīta tortilja.

Principā tortilju var pildīt ar ko katrs vēlas. Veģetārieši var taisīt tikai ar sieru un dārzeņiem, bet gaļēdāji vēl pildījumam pievienot gaļu. Tās ir lieliskas uzkodas ballītei, ko var pagatavot gan uz grila, gan cepeškrāsnī vai uz grila pannas. Esmu mēģinājusi tās gatavot vairākas reizes un vienmēr esmu saņēmusi labas atsauksmes, ka esot loti garšīgi!

P.S. Attēlā redzamās tortiljas ir ceptas uz grila

Nepieciešams:

  •  8 tortiljas
  • 300 g labi kūstošs siers
  • 3 vidēji tomāti
  • dažādi svaigi zaļumi (man bija pa krietnai saujai svaiga bazilika, pētersīļi, oregano un mazliet timiāns)
  • pēc izvēles- kūpinātas vistas šķēlītes, vārīta vista, tītars, šķiņķis, sacepta maltā gaļa utml.
  1. Paņem tortilju, pārkaisa ar sarīvētu sieru, kas sarīvēts uz rupjās rīves. Bagātīgi pārkaisa ar zaļumiem, tad liek tomātu šķēles vienā tortiljas pusē (ar domu, ka tortiljas tiks salocītas un grieztas uz pusēm, tāpēc pašā tortiljas vidū labāk to nelikt, lai būtu vieglāk sagriezt).  Ja vēlas, liek gaļas pildījumu  un pārloka tortilju uz pusēm un mazliet piespiež.
  2. Cep cepeškrāsnī (vai uz grila vai grila pannas) apmēram 5- 10 minūtes līdz siers ir izkusis un tortilja ir pavisam nedaudz gaiši brūna. Cepot uz grila tās būs apmēram pāris minūtes (vai pat mazāk) no katras puses.
  3. Gatavas tortiljas sagriež uz pusēm. Vislabāk garšos siltas, bet ir gardas arī tad, kad atdzisušas.

Labu apetīti!

5
720

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.