Brūkleņu un baltās šokolādes siera kūka

Nu ko – ir apritējis vēl viens gads un manam blogam jau 2 gadi! 🙂 Svinam ar gardu brūkleņu un baltās šokolādes kūku rudens noskaņās. Šoreiz kā vienu no sastāvdaļām izmantoju brūklenes.

Brūkleņu siera kūka ir mans eksperiments. Tā nav ļoti salda, bet, ja to gribas saldāku, var droši pievienot vairāk cukura. Brūklenes kūkai piešķir pikantu šīm ogām tik raksturīgo rūgtumu, bet kopā ar baltās šokolādes un siera masu tas garšo burvīgi – tāds patīkams saldskābs kontrasts.

Domāju, ka pēc līdzīga principa varētu šo kūku pagatavot arī ar dzērvenēm. Labu apetīti 🙂

Nepieciešams:

  • 180 g cepumi (dāmu pirkstiņi, Selga, jebkuri smilšu cepumi)
  • 250 g mascarpone siers
  • 200 g svaigais siers (piemēram, Kārums)
  • 100 g baltā šokolāde
  • 50 ml saldais krējums
  • apmēram 2 ēd.k. pūdercukurs
  • 50 g sviests
  • 5 ēd.k.  cukurs
  • 1 ēd.k. želatīns
  • 200 g svaigas brūklenes
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Samaisa visu un liek kūkas pamatni (20 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām, kas izklāta ar cepampapīru (cepampapīru atstāj arī uz veidnes malām). Cep uzkarsētā krāsnī apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.
  2. Kamēr pamatne dziest, karstā ūdens tvaikos (uzliek metāla bļodu uz katla, kurā vārās ūdens, tā lai bļodai nepieskaras ūdens) kausē balto šokolādi, kurai pievienots saldais krējums. Bļodu noņem no katla un noliek malā atdzist.
  3. Brūklenes noblanšē ar vārošu ūdeni un atstāj tajā apmēram 2- 3 minūtes. Tad nolej ūdeni un ogas sablendē. Caur smalku sietu izberž sablenderētās brūklenes. Masai pievieno 5 ēd.k. cukuru. Visu izmaisa.
  4. Tad sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru, mascarpone sieru. Pievieno mazliet atdzesēto šokolādi un pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Vienmērīgi izmaisa. Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam ūdens peldē izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa. Siera masai pievieno pāris ēdamkarotes brūkleņu biezeņa un izmaisa.
  5. Masu lej uz atdzesētās kūkas pamatnes. Atlikušo brūkleņu biezeni izklaidus pārlej pāri siera masai, tikai pavisam nedaudz iecilā ( ar tējkarotes kātu vai koka iesmiņu), bet NEMAISA, jo savādāk pazudīs smukās sarkanās svītras. Masu vienmērīgi izlīdzina.
  6. Liek ledusskapī atdzesēties apmēram uz kādām vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti.
3
296

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.