Cepti āboli ar riekstiem un auzu pārslām

Šī būs pirmā recepte blogā, kur visas sastāvdaļas ir aptuvenas, jo es pati tā parasti gatavoju šo desertu, bet es domāju, ka tā ir tik vienkārša, ka būs pavisam viegli saprast kas un kā. Manuprāt, viens no elementārākajiem desertiem, kas sanāks katram iesācējam kulinārijas lauciņā. Un, ja runājam par desertiem, tad viens no veselīgākajiem.

Tāpēc gribētos teikt, ka ceptie āboli ir sava veida kulinārijas freestyle, kad katrs gatavo no tām sastāvdaļām, kas atrodamas virtuvē. Tādā veidā gribu katru iedrošināt ļauties iedvesmai un improvizēt.
Es parasti cepu ābolus veselus, kuriem ir izdobtas serdes, izmantojot īpašu ābolu seržu izņemšanai paredzēto rīku, bet šoreiz vienkāršoju recepti, cepot ābolus, pārgrieztus uz pusēm.

Ja vēlas, ceptos ābolus var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Nepieciešams:

  • āboli (man bija kādi 6 vidēja izmēra rudens āboli)
  • cukurs – baltais vai brūnais, bet man labak garšo ar brūno, jo tas dod tādu karamelizētu garšu)
  • kanēlis (tik cik pārkaisīšanai)
  • pilngraudu auzu pārslas
  • dažādi rieksti (man bija mandeles, lazdu rieksti un valrieksti)
  • sviests (bet nav obligāti)
  • svaigas brūklenes vai dzērvenes (apmēram sauja)
  • šķidrs medus vai kļavu sīrups – pasniegšanai
  1. Ābolus pārgriež uz pusēm, izgriež serdes, bet tā, lai netiktu sabojāta ābola miza. Liek uz cepamās plātnes. Ābolu iedobē ieliek nelielu piciņu sviesta (ja to izmanto), pārkaisa ar nedaudz cukura un kanēļa. Ja izmanto svaigas ogas, tad liek dažas no tām uz katras ābola pusītes. Tad pārkaisa ar auzu pārslām, kas samaisītas kopā ar sakapātiem riekstiem. Ja vēlas, vēlreiz pārber ar nedaudz cukura.
  2. Cep 180C grādos apmēram 15- 20 min atkarība no ābolu šķirnes. Pirms pasniegšanas pārslaka ar medu vai kļavu sīrupu.
5
26

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *