Plūmju un pistāciju kūka

Kamēr veikalā un tirgū vēl ir nopērkamas plūmes, noteikti iesaku pamēģināt šo plūmju un pistāciju kūku. Kūkā ir ļoti maz miltu, tā kā derēs arī tiem, kas nevēlas vai vēlas samazināt savā ēdienkartē balto miltu apjomu. Un vēl kas- kūka nav pārāk salda, kas man ļoti patīk, jo neesmu pārmērīga salduma cienītāja.

Es gan vēl neesmu mēģinājusi, bet, manuprāt, pistāciju vietā ļoti labi iederētos arī lazdu rieksti. Tas ir tāds neliels ieteikums tiem, kuriem nav kur nopirkt izlobītas un nesālītas pistācijas (es tās pērku tirgū un Gemoss veikalā).

Recepte ir pavisam nedaudz koriģēta, bet iedvesmu smēlos internetā.

Nepieciešams:

  • 185 g sviests (istabas temperatūrā)
  • 200 g cukurs
  • 4 olas
  • 120 g mandeles (samaltas) vai mandeļu milti
  • 120 g pistācijas (samaltas) vai lazdu rieksti (samalti)
  • 90 g milti
  • 1 citrona miziņa (kārtīgi nomazgāt citronu!)
  • 1 tējk.cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • apmēram 10 – 12 gatavas plūmes
  • glazūrai: 50 g pūdercukurs, 1-2 ēd.k. citrona sulas
  • Sakapātas pistācijas dekoram, ja vēlas
  1. Saputo mīkstu sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Pa vienai pievieno olu un ar mikseri ieputo masā. Pieber klāt samaltas mandeles/ mandeļu miltus un pistācijas (es malšanai izmantoju zaļumu smalcinātāju), kā arī miltus, cepamo pulveri, vaniļu, miziņu no viena citrona, kas rīvēta uz smalkas rīves.
  2. Mīklu lej iepriekš ietaukotā un ar cepamo papīru izklātā formā (arī formas malas vēlams izklāt ar cepamo papīru). Pārliek ar uz pusēm sagrieztām plūmēm (ar griezuma pusi uz augšu). Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175C grādos apmēram 40 – 50 min vai kamēr kūkas vidū iedurtais kociņš iznāk no kūkas sauss.
  3. Kūku formā atdzesē un tad dekorē ar glazūru un pistācijām.

Informācijai! Bildē redzamā kūka ir cepta 19 cm diametra formā, bet es ieteiktu labāk ņemt vismaz 23 cm diametra (kā tas bija oriģinālreceptē) vai vēl nedaudz lielāku formu, jo tad kūka ātrāk izcepsies, kā arī plūmju garšu sajutīsiet vairāk un intensīvāk (plānākā mīklā plūmes dziļāk “ieguļas” mīklā).

6
138

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.