Vaniļas ekstrakts

Vaniļas cukuru ļoti vienkārši var pagatavot pats. Recepte atrodama šeit. Un izrādās, ka arī vaniļas ekstrakts ir pavisam vienkārši pagatavojams. Ekstrakts bieži tiek lietots dažādu kūku gatavošanā.

Šī laikam varētu būt viena no visīsākajām manis piedāvātajām receptēm! Svarīgs nosacījums – pacietība sagaidīt, kad tas būs gatavs. BET labā ziņa ir tāda, ka tas pagatavojams burtiski dažās minūtēs un ir tā vērts, lai gaidītu.

Un vēl- šī var būt arī lieliska dāvana kādam gatavošanas entuziastam Ziemassvētkos.

Nepieciešams:

  • 2 – 3 gab. vaniļas pākstis
  • 200 ml degvīns
  • neliela stikla pudelīte
  1. Stikla pudelītē ieliek uz pusēm sagrieztas vaniļas pākstis, pudelē lej degvīnu un viss! Pudelei uzliek korķi un liek tumšā vietā gatavoties. Nenobīstieties –  ekstrakts gatavojas apmēram 7 nedēļas jeb gandrīz 2 mēnešus, kad degvīns būs iekrāsojies pavisam tumši brūns.
  2. Lai precīzi zinātu brīdi, kad tas lietojams, iesaku uz pudelītes uzrakstīt laiku, kad tas sākts gatavot un kad tam vajadzētu būt gatavam.  Un viss! Tieši tik vienkārši un izdosies pilnīgi visiem, pat tiem, kas saka, ka nekad neko negatavo, jo nesanāk.

P.S. Attēlā redzamais vaniļas ekstrakts ir nostāvējis apmēram mēnesi (nav vēl pilnībā gatavs) un degvīns jau ir iekrāsojies skaisti brūnā krāsā.

5
351

3 Komentāri

  1. Pingback: Pirkt veikalā vai gatavot pašiem? - Liene Gatavo

  2. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

  3. Pingback: Amaretti cepumi (bez miltiem) - Liene Gatavo - Mana garšu pasaule

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.