Maršmelovi

Ļoti vienkārši pagatavojams gardums – maršmelovi jeb marshmallows . Kaut kas līdzīgs zefīram, bet nav zefīrs. Pamatrecepte nosaka, ka to vajadzētu gatavot ar olu baltumu, bet šajā gadījumā piedāvāju bez-olu recepti. Sanāk tāpat labi un noderēs arī tiem cilvēkiem, kas olas uzturā nelieto.

Receptē var izmantot jebkuru citu ogu vai augļu sulu. Es šoreiz izmantoju aveņu sulu un man sanāca tādi skaisti maigi rozā krāsā.

Nepieciešams:

  • 1/2 glāze ūdens jeb 100 ml jebkāda sula (izmantoju garšvielu veikalā nopērkamo Spice house 1,5 ēd.k. aveņu sulas pulveri, ko sajaucu ar 1/2 glāzi ūdens)
  • 2 glāzes (400 g) cukurs
  • 3 ēd.k. želatīns + 1/2 glāze (100 ml) ūdens
  • eļļa veidnes iesmērēšanai (vēlams neitrālāka, piemēram, vīnogu kauliņu)
  • pūdercukurs – apviļāšanai un pārkaisīšanai
  1. Želatīnu liek nelielā traukā, pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un atstāj apmēram 10 min uzbriest.
    Katlā savāra sīrupu – ielej sulu un ieber cukuru. Vāra, līdz cukurs izkusis, tad mazliet atdzesē. Liek klāt uzbriedināto želatīnu, visu izmaisa un ar mikseri tajā pašā katlā puto apmēram 20 – 25 min, kamēr masa kļuvusi gaiša, apjomā vismaz 2 reizes lielāka un stingra.
    Tā kā man ir rokas mikseris, tad es putoju katlā, bet, ja jums ir stacionārais mikseris, tad sīrupa- želatīna masu lej miksera putojamā traukā (vēlams metāla) un puto.
  2. Gatavo masu lej ar cepamo papīru un nelielu eļļas daudzumu iesmērētā veidnē (man bija apmēram 20 x 20 cm) un atstāj sastingt. Es atstāju vienkārši uz virtuves galda uz vairākām stundām vai visbiežāk – uz nakti.
  3. Sacietējušo masu izņem no veidnes un ar nazi sagriež gabaliņos un apviļā pūdercukurā, ļauj tiem nedaudz “apvilkties”.
  4. Ja gribat dāvināt, tad ļoti skaisti izskatīsies safasēti caurspīdīgā maisiņā.

INFORMĀCIJAI! Par sulām runājot – es ieteiktu izmantot skābākas sulas un koncentrētākas, lai maršemloviem piešķirtu izmantotās ogu vai augļu sulas garšu un padarītu tik saldo kārumu ne tik saldu. Piemēram, citronu, jāņogu, dzērveņu utml. Esmu izmantojusi arī ogu/ augļu masas, piemēram, mellenes, no kurām sanāk lieliskas krāsas maršmelovi.

11
1 410

1 Komentārs

  1. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.