Šokolādes gabaliņi ar kvinoju un kaltētiem ķiršiem

Šokolādes gabaliņi ar kvinoju un kaltētiem ķiršiem – tik ļoti elementāra recepte! Tas ir labs iedrošinājums, ka bez milzīgām priekšzināšanām ēst gatavošanā var paši pagatavot ko foršu un interesantu. Un tas var noderēt kā brīnišķīga dāvana kādam šokolādes mīlim.

Šokolāde ir ļoti pateicīgs produkts, lai katrs pats ar to eksperimentētu un izveidotu, piemēram, šokolādi ar dažādām piedevām – riekstiem, žāvētiem augļiem vai šajā gadījumā – ar uzpūstām kvinojas sēklām. Šajā receptē par dekoru un patīkamu saldā/ skābā balansētāju izmantoju kaltētus un sasmalcinātus ķiršus.

Atgādinot – kvinoja nav graudaugs, bet gan pie balandu dzimtas piederīgā – mums labi pazīstamo nezāļu radiniece. Tās dzimtene ir Andu kalni, kas senos laikos bija inku zemes. Tā ir piemērota gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem un piedevām ir arī veselīgs.

Nepieciešams:

  • 350 g tumšā šokolāde
  • 30 – 40 g uzpūstas kvinojas sēklas (var izmantot arī uzpūstos rīsus) – pirku veikalā “Gemoss”
  • dekoram – kaltēti un sasmalcināti ķirši (var izmantot jebkurus citus kaltētus augļus vai ogas) – es tos sākumā izvēlējos dekoratīvu iemeslu dēļ, jo sarkans skaisti izskatās un tumša pamata, bet izrādījās, ka tā skabenā garša lieliski sabalansē ar saldo šokolādi.

Izkausē šokolādi, pievieno kvinojas sēklas, samaisa un liek apmēram 30 x 30 cm lielā plātnē un atstāj istabas temperatūrā sacietēt.
Kad gatava, sagriež vai salauž regulāras vai neregulāras formas gabaliņos. Ēd pats, cienā ģimeni vai dāvini draugiem!

8
235

1 Komentārs

  1. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.