Šokolādes muss ar karameļu popkornu

Šis šokolādes muss jeb gaisīgais krēms tiek gatavots no termiski neapstrādāta olas baltuma, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlieties tikai pašas labākās un svaigākās olas. Patiesībā tas ir ļoti vienkārši pagatavojams deserts un šokolādes cienītājiem noteikti garšos!

Lai deserts būtu interesantāks, desertā lieku popkornu ar karameli – tas ir kā punkts uz i.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 220 g tumšā šokolāde (kakao saturs ir vismaz 52%. Var ņemt rūgto, kurai ir 72%)
  • 2 olu dzeltenumi
  • 4 olu baltumi
  • 80 ml piens
  • 150 ml saldais krējums (var likt arī 250 ml, ja vēlaties gaisīgāku musu)
  • 3 tējk. cukurs
  • maza šķipsna sāls
  • dekorēšanai- popkorns ar karameli vai svaigas ogas.
  1. Karstos ūdens tvaikos izkausē šokolādi (metāla bļodu ar šokolādi liek virs katliņa, kurā vārās ūdens. Ūdens nedrīkst saskarties ar bļodu, kurā ir šokolāde).
  2. Citā katlā uzkarsē pienu. Bļodā ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sakuļ olas dzeltenumus. Ļoti lēnām šaurā strūkliņā un nepārtraukti kuļot, karsto (bet ne vārošu!) pienu lej klāt sakultajām olām. Ja liesiet pārāk strauji, tad olas saraus gabaliņos, respektīvi – tā sacepsies un sanāks olu kultenis.
  3. Kad olu un piena masa ir gatava, tai liek klāt izkausēto šokolādi un visu izmaisa. Olu baltumus (tam pievieno šķipsnu sāls) un saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Saputotu saldo krējumu uzmanīgi iecilā šokolādes masā. Tad tikpat uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus. Maisīšanas procesā jābūt pacietīgiem un uzmanīgiem, jo pārāk ātri maisot, zudīs deserta gaisīgums.
  4. Gatavo masu saliek vairākos mazos vai vienā lielā traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām, lai atdziest .
  5. Pasniedz ar svaigām ogām, riekstiem vai, piemēram, popkornu.
4
188

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.