Šokolādes – kabaču kēkss

Kabacis kūkā? Varen jocīgi, vai ne? 🙂 Bet neviens no tiem, kas pagaršoja šokolādes – kabaču kēksu, pat nenojauta, ka tur ir iezadzies kabacis. Kabacis vispār nav jūtams, tas tikai piešķir kēksam tekstūru un padara to mitrāku un šokolādīgāku. Šokoholiķi būs laimīgi!

Zinot, ka cilvēki mēdz būt aizspriedumaini, draudzīgs ieteikums – labāk sākumā nevienam neteikt, ka iekšā ir kabacis (jo īpaši bērniem), lai neradītu liekas problēmas ar pierunāšanu pagaršot, jo dažiem cilvēkiem dārzeņu pievienošana kūkām vai desertiem var šķist jocīga. Bet garšo patiešām labi!

Nepieciešams:

  • 160 g milti
  • 150 g cukurs
  • 150 g sakapāta tumšā šokolāde
  • 150 g cukini vai kabacis (sarīvēts uz vidēji smalkas rīves un kuram nospiests viss liekais šķidrums)
  • 100 ml eļļa (es lietoju olīveļļu)
  • 50 g kakao
  • 60 – 80 ml paniņas (oriģinālreceptē bija piens, tā kā var likt arī to)
  • 2 olas (var aizvietot ar 1 gab. liela, ļoti gatava banāna)
  • 1 tējk. soda
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 ēd.k. kukurūzas vai kartupeļu ciete
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts (var aizvietot ar vaniļas cukuru)
  • 1 tējk. ābolu vai baltvīna etiķis
  • 2 – 3 ēd.k. termoizturīgie šokolādes gabaliņi dekorēšanai (nav obligāti)
  1. Traukā ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc paniņas (vai pienu) ar olām (vai banānu), eļļu, cukuru, vaniļu un etiķi. Pievieno izsijātus miltus, cieti, kakao, cepamo pulveri, sodu un sāli. Visu kārtīgi samaisa ar karoti.
  2. Masai pieliek klāt sarīvētos kabačus, kuriem nospiests viss liekais šķidrums un sakapāto šokolādi. Visu vēlreiz samaisa. Masa būs diezgan bieza. Ja šķiet pārāk bieza, tad var pielikt vēl nedaudz paniņas vai pienu.
  3. Sagatavo kēksa formu. Es izmantoju apmēram 25 x 11 cm izmēra formu, kas ietaukota ar pavisam nelielu eļļas daudzumu un izklāta ar cepamo papīru. Formu pirms papīra likšanas ietaukoju, jo tad tā labāk turās formā un ir vieglāk ielikt kēksa masu.
  4. Kēksa mīklu liek formā, pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem, ja tos izmanto, un cep sakarsētā cepeškrāsnī 175C grādos apmēram 30 – 45 min vai kamēr pie koka iesma, iedurot kēksa vidū, nelīp klāt mīkla.
  5. Gatavo kēksu izņem no krāsns un to atdzesē formā. Tad ņem ārā no formas un griež pabiezās škēlēs.

PADOMS! Lielākai kompānijai cepot kēksu, visas receptē minētās sastāvdaļas palieliniet 2 reizes. Es tā darīju un cepu kēksu apaļajā kēksa formā ar tukšo vidu.

3
146

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *