Cepts pildīts lavašs

Pildīts lavašs agrāk kā aukstā uzkoda bija ballīšu topā. Taču tas nav vienīgais veids kā to izmantot. Lavašs ir lieliska maize, kuru var arī pildīt, sarullēt un cept cepeškrāsnī. Principā pildīt var gandrīz ar jebko, kas garšo.

Šoreiz pildījumā vista ar  dārzeņiem, bet tikpat labi var pildīt ar malto gaļu vai sēnēm. Visu masu, kas tiek likta lavašā, lieliski kopā satur siers. Šis ēdiens ir sātīgs un būs garšīgs gan silts, gan arī auksts (nākamajā dienā). Starp citu, šādi sagatavotu lavašu var ņemt līdzi arī piknikos.

Nepieciešams:

  • 1 gab. plānais lavašs (viens iepakojums, apmēram 190 g)
  • apmēram 200 g vistas fileja (vai vistas šķiņķis, maltā gaļa, sēnes utt., kas nu kuram garšo labāk)
  • 1 vidējs tomāts
  • 1 vidējs sīpols
  • 3 – 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ola
  • 100 – 120 g biezpiens (labāk izvēlēties viendabīgu nevis graudaino)
  • 100 g siers (labi kūstošs, piemēram, Krievijas siers)
  • sauja sasmalcinātu svaigu zaļumu (es liku baziliku, bet var likt arī pētesīļus, kinzu utt.)
  • sāls un pipari – pēc garšas
  • eļļa cepšanai
  1. Uzkarsē pannu, ieej eļļu un apcep smalki sagrieztu sīpolu (cepšanas laikā pieliek šķipsnu sāls), kamēr tie ir mīksti. Kad sīpoli gandrīz gatavi, pieliek klāt sīki sasmalcinātus ķiplokus un apcep apmēram 30 sekundes. Liek bļodā, kurā tiks liktas visas pārējās sastāvdaļas.
  2. Tajā pašā pannā, uzlejot vēl nedaudz eļļas, uz vidēji lielas uguns apcep nelielās strēmelītēs sagrieztu vistas fileju līdz tā gatava (apmēram 5 – 7 min).  Liek bļodā pie sīpoliem un ķiplokiem. Visu samaisa un pieliek vēl nedaudz sāls un maltos piparus. Masu mazliet atdzesē un liek klāt biezpienu, olu, uz rupjas rīves sarīvētu sieru, kā arī smalki sagrieztus tomātus un zaļumus. Visu samaisa līdz veidojas viendabīga masa. Masu pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz sāls un piparus.
  3. Paņem lavašu, izklāj uz galda un no īsākās lavaša malas vienmērīgi izklāj sagatavoto masu līdz lavaša vidum. Tad uzmanīgi sarullē lavašu no tās pašas, īsākās, malas skaistā ruletē. Tad ar asu nazi sagriež apmēram 5 cm biezās šķēlēs.
  4. Liek uz cepamās plāts sagrieztās šķēles liekot vienu otrai vēlams cieši blakus tā, ka izskatās kā vesela kopā salikta rulete. Cep 170C grādos apmēram 10 – 15 min vai kamēr lavašs ir gaiši brūns un var redzēt, ka siers ir izkusis.
  5. Ēd mazliet atdzesētu uzreiz. Labi garšos arī atdzisis.
8
176

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *