Lavaša čipši ar sieru

Viena elementāra recepte jeb bezrecepte. Ja dzīvojot mājās, gribās uzkodu dažādību, var pagatavot lavaša čipšus. Esmu jau tos reiz gatavojusi un recepte ir atrodama šeit pat blogā, bet tas ir tiem, kam patīk tāds vienāda izmēra čipšu variants. Šis ir absolūti sliņķu variants. Vajadzīgs tikai lavašs, siers un cepeškrāsns. Gatavus čipšus pasniedz ar foršu mērci pēc pašu izvēles.

Nepieciešams:

  • plānais lavašs
  • cietais siers (Parmezāna tipa vai Čedaras siers)- smalki sarīvēts
  • nedaudz olīveļļas
  • sausās garšvielas, ja vēlas (oregano, baziliks, timiāns, čili utt.)
  1. Lavašu uzliek uz cepamās plāts (tik, cik vien plāts izmērs to atļauj), pārslaka ar pavisam nelielu daudzumu eļļas (maksiums tējkaroti) un pārkaisa pāri plānā vai ne tik plānā kārtā (cik nu katrs sierīgu to vēlas, bet pārspīlēt gan nevajadzētu).
  2. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 170C grādos apmēram 3- 5 min vai kamēr siers ir izkusis un lavašs kļuvis pavisam nedaudz zeltaini brūns. Izņem no krāsns un salauž neregulāra izmēra gabaliņos. Pasniedz ar mērci pēc paša izvēles.
4
31

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *