Lavaša čipši

Ja nu kādam ir apnikuši kartupeļu čipši vai vienkārši gribas kaut ko savādāku uzkodām, tad ir iespējams pagatavot no… lavaša. Lavaša čipši – absolūti elementāri! Turklāt- nekāda cepšana lielā eļļas daudzumā. Un, iespējams, alternatīva ķiploku grauzdiņiem. Vienīgā problēma, kas varētu būt- kad sāk ēst šos čipšus, tad ir grūti pārstāt tos ēst! 🙂

Ja paredzēta kāda ballīte, tad čipšus droši var sagatavot arī vairākas dienas iepriekš, jo ielikti ledusskapī plastikāta maisiņā, tie uzglabājas apmēram nedēļu.

Nepieciešams:

  • 1 gab. lavašs (plānais)
  • 100 g puscietais vai cietais siers, piemēram, parmezāns, čedars
  • dažādas garšvielas pēc izvēles, piemēram, pikantas garšas cienītājiem- čili pipari, asā paprika, melnie pipari utml. vai arī var likt tikai dažādus zaļumus
  • mazliet olīveļļas lavaša apsmērēšanai
  1. Lavaša izklāj uz galda, pilnībā pārziež ar olīveļļu, pārkaisa ar ļoti smalki sarīvētu sieru. Sagriež nelielos trijstūrīšos vai kādā formā nu katrs pats vēlas.
  2. Cieši vienu otram blakus kārto sagrieztos lavaša gabaliņus uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru un liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (apmēram 150 grādos) un cep, kamēr siers izkusis un čipši kļūst zeltaini brūni, tas ir – aptuveni 10 min.
3
189

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.