Ar zemesriekstu sviestu pildītas dateles šokolādē

Šī nu ir viena no tām receptēm, kuru varētu droši nosaukt par bezrecepti, neminot konkrētu receptē nepieciešamo produktu daudzumu, jo viss ir atkarīgs no tā, cik daudz gatavosiet. Ar zemesriekstu sviestu pildītas dateles šokolādē izmēģināju brīdī, kad mājās nebija nekā garšīga, bet ļoti gribējās ko saldu.

Pildītās dateles, kas vēl ir  mērcētas šokolādē, ir salds un ļoti sātīgs kārums, tāpēc tiem, kas skaita kalorijas, labāk apēst tikai dažas šādas konfektes… Brīdinu- var rasties atkarība! 🙂

Īsāk sakot – izmēģināju, iepatikās, gatavošu vēl. Pagatavošanas process ir ļoti viegls un vienkāršs. To noteikti var darīt arī kopā ar bērniem.

Nepieciešams:

  • dateles (jāņem tādas, kas ir ļoti mīkstas)
  • zemesriekstu sviests – bez cukura (es izmantoju I love Eco zīmola produktu)
  • jebkādi rieksti, kas pašiem garšo – rupjos gabalos sakapāti (es esmu izmantojusi zemesriekstus un lazdu riekstus. Izteiksmīgāka garša būs tad, ja riekstus nedaudz apgrauzdēs)
  • tumšā šokolāde
  • dekoram – smalki sakapāti rieksti vai kas cits (attēlā redzamās dateles ir pārkaisītas ar riekstiem un kaltētiem ķiršiem)
  1. Datelēm izņem kauliņus. To vietā ar tējkaroti liek nelielu daudzumu zemesriekstu sviesta un sakapātus riekstus. Bet to liek tikai tik daudz, ,lai dateles varētu skaisti aiztaisīt ciet un pildījums nenāktu ārā.
  2. Sagatavotās dateles mērcē izkausētā šokolādē un liek uz līdzenas virsmas (piemēram, griežamais dēlītis vai šķīvis), kas izklāta ar cepamo papīru. Pārkaisa ar sakapātiem riekstiem vai ko citu – pēc pašu gaumes un vēlmēm.
  3. Liek ledusskapī sastingt. Tieši tik vienkārši dateļu “konfektes” ir gatavas!
12
682

1 Komentārs

  1. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.