Pufīgās mini pankūkas (Dutch baby)

Klasiski šo Dutch baby jeb pufīgo pankūku cep lielā formā, precīzāk, lielā pannā, ko var likt arī cepeškrāsnī, bet tā kā man šobrīd nav tādas pannas, tad atradu iespēju pankūkas pagatavot citādākā veidā – cept pankūkas mafinu jeb kēksiņu formā. No receptē minētās porcijas sanāk 12 mazas mafinu formā ceptas pankūkas. Protams, šo visu var cept arī lielā formā vai pannā.

Kopā ar svaigām ogām vai ievārījumu garšo lieliski! Ļoti piemērots laiskām brīvdienām un sevis lutināšanai. Pēc saņemtajām atsauksmēm- bērni šīs pankūkas vienkārši dievina!

Nepieciešams:

  • 2 ēd.k. sviests (kausēts) – nav obligāti, bet garša ir bagātīgāka
  • 4 olas
  • 180 ml piens (var izmantot arī augu pienu, piemēram, riekstu pienu jeb dzērienu)
  • 95 g milti
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukurs vai 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1/4 tējk. sāls
  • apmērām 1 – 2 ēd.k. sviests formu iesmērēšanai
  • pūdercukurs- pārkaisīšanai
  1. Liek karsēties krāsnī uz 200 grādiem. Sajauc visas pankūku mīklas sastāvdaļas. Tā kā mīkla pēc tam būs jālej formās, tad ļoti ērti mīklu sagatavot krūzes blenderī vai smūtiju gatavojamajā blenderī, vai arī mērkrūzē. Bet, protams, var sakult ar putojamo slotiņu arī vienkārši bļodā.  Krāsnī ieliek metāla mafinu formu, kas paredzēta 12 mafiniem, uz apmēram 30 – 40 sekundēm, līdz panna ir sakarsusi.
  2. Sakarsēto pannu uzmanīgi izņem ārā, iesmērē ar sviestu un lej mīklu formās – katra no formiņām tiek pielieta līdz pusei. Liek atpakaļ krasnī un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr pankūkas ir skaisti pufīgas un zeltaini brūnas. Ņem ārā un nedaudz atdzesē. Informācijai- tas ir pilnīgi normāli, ka pēc izņemšanas no krāsns, pankūkas nedaudz saplaks.
  3. Pasniedz siltas, pārkaisītas ar pūdecukuru vai ar jebkādu ogu, augļu mērci vai ievārījumu pēc jūsu izvēles.
7
30

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *