Biezpiena plācenīši

Absolūta klasika – biezpiena plācenīši. Daudziem tie asociējas ar bērnību un tiek ēsti joprojām. Katrās mājās tos noteikti gatavo mazliet citādāk. Es piedāvāju savu versiju – ar mannu, kas, manuprāt, garšo nedaudz savādāk nekā tad, ja tiem liek klāt miltus. Bet, ja mājās nav mannas, tad varat mēģināt likt klāt miltus.

Var ēst kā siltus, tā arī aukstus. Dažreiz man auksti garšo pat labāk nekā tikko izcepti 🙂

Nepieciešams (sanāk aptuveni 14 gab nelieli plācenīši):

  • 500 g biezpiens (9%) – pēc iespējas sausāks un irdenāks
  • 1 ola
  • 3 – 4 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 100 g manna (vai nedaudz vairāk)
  • 2 – 4 ēd.k. milti ar kaudzi (plācenīšu apviļāšanai)
  • eļļa cepšanai
  1. Lai pagatavotu biezpienu plācenīšus, biezpiena masai ir jābūt viendabīgai. Tāpēc biezpienu liek bļodā, kārtīgi samīca ar rokām, saspaida ar dakšiņu, sablendē ar kāta blenderi vai arī izberž caur sietu (ne pārāk smalku).

    Metodi varat izvēlēties pēc saviem ieskatiem, galvenais, lai masa būtu viendabīga.

  2. Pieliek cukuru, vaniļas cukuru, olu un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam pieliek mannu un vēlreiz visu samaisa.
  3. Masu obligāti atstāj savilksies uz vismaz 30 min, lai manna uzsūc visu lieko šķidrumu, kas atrodas biezpiena masā un plācenīši būtu stingrāki. Šis ir tas mazais triks, lai biezpiena plācenīši izdotos.
  4. Gatavai masai ir jābūt diezgan biezai un tai nevajadzētu ļoti lipt pie rokām. Ja tā tomēr līp, tad tas nozīmē, ka biezpiens ir bijis diezgan mitrs un ir jāliek klāt vēl mazliet mannas vai arī miltus.
  5. Sagatavo virsmu plācenīšu gatavošanai – galdu vai griežamo dēlīti pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti ņem biezpiena masu (vienam plācenītim ņemu 1 ēdamkaroti biezpiena masas ar kaudzi), tad ar rokām izveido bumbiņu, apviļā miltos un tad nedaudz saplacina tā, lai veidojas 1,5 – 2 cm biezi plācenīši.
  6. Cep eļļā uz mazas uguns iepriekš sakarsētā pannā no abām pusēm vidēji brūnus.
  7. Pasniedz ar skābu krējumu un/ vai ievārījumu, piemēram, ķiršu, zemeņu vai kāds labāk garšo.
5
414

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.