Nu ko, katram pa cepumam? 🙂 Cepumi garšo visiem, nu labi, gandrīz visiem. Cepumi ar šokolādes gabaliņiem ir izgājuši degustācijas testu bērnu vidū un atzīti par garšīgiem.
Patiesībā cepumus gatavoju ne pārāk bieži, bet laikam būs jāsāk to darīt vairāk, jo, kā izrādās, ir pieprasījums. Pagatavošanas process diezgan vienkāršs un ātrs. Lai labi garšo!
Nepieciešams:
- 120 g mīksts sviests (istabas temperatūrā)
- 50 g baltais cukurs
- 50 g brūnais cukurs
- 1 ola
- 1/3 tējk. sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts (ja nav, tad var likt vaniļas cukuru vai nelikt neko)
- 180 g milti
- 1 tējk. cepamais pulveris
- 100 – 110 g tumšā šokolāde (sakapāta gabaliņos)
- Mīksto sviestu ar mikseri saputo ar abiem cukuriem un sāli, kamēr masa kļūst gaišāka un krēmīgāka (7 – 10 min). Tad iemaisa olu un vaniļu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa.
- Pievieno sakapāto šokolādi un iemaisa masā. Mīklu obligāti atdzesē ledusskapī vismaz 1 stundu vai labāk 2 stundas. Var arī atstāt mīklu ledusskapī pa nakti. Ja mīklu ledusskapī pa nakti, tad pirms cepšanas to jāpatur kādas 5 – 10 min istabas temperatūrā.
- Atkarībā no tā, kāda izmēra cepumus vēlas, ar tējkaroti, ēdamkaroti vai ar saldējuma bumbu veidojamo karoti (ar šo sanāks īpaši lieli cepumi) ņem mīklu un liek mīklas piciņas (ar rokām var veidot vienāda izmēra bumbiņas) uz pannas nedaudz atstatus vienu no otras, jo cepumi mazliet izplūdīs. Ja vēlas, cepumus var pavisam nedaudz saplacināt.
- Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180C grādos apmēram 8 – 10 min (atkarībā no cepumu izmēra), kamēr cepumi un to maliņas ir gaiši brūnas.
- Kad cepumi gatavi, izņem no krāsns un turpat uz pannas atdzesē, jo tikko izņemti no krāsns, tie būs vēl mīksti.
- Cepumus var glabāt stikla burkās vai metāla kārbās ar vāku.
829
Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo