Zemesriekstu sviesta cepumi (bez miltiem)

Tiem, kas garšo zemesriekstu sviests, šie cepumi noteikti garšos. Tikai 3 sastāvdaļas! Atkārtošos, bet tiešām- ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojami cepumi! Un tie, kas uzturā nelieto kviešu miltus, šie cepumi būs īpašs prieks, jo tie ir bez glutēna. Tātad- zemesriekstu sviesta cepumi bez miltiem.

Galvenais paskatīties kāds ir zemesriekstu sviesta sastāvs, jo vislabākais būs tāds, kuram nav pievienots ne sāls, ne cukurs. Es parasti izmantoju vai nu Latvijā ražoto Nutego vai arī I love Eco zīmola produkciju, ko var iegādāties lielveikalos.

Cepumi ir gana sātīgi, bet ļoti gardi. No šīs porcijas man sanāca apmēram 18 – 20 cepumi.

Nepieciešams:

  • 270 g zemesriekstu sviests (bez cukura)
  • 80 g brūnais cukurs (var aizvietot ar parasto cukuru un ja gribas saldākus, var likt 100 g)
  • 1 ola
  1. Visu sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Tad ar rokās ņem masu uz veido nelielas bumbiņas, apmēram valrieksta lielumā. Tās liek uz pannas un ar dakšiņu nedaudz saplacina, uzspiežot tādu kā režģīti.
  2. Cep 170C grādos apmēram 8 – 12 min vai kamēr cepumi ir gaiši brūni.
  3. Izņem no cepeškrāsns un mazliet atdzesē, jo tikko no krāsns ņemti tie vēl būs nedaudz mīksti.
13
808

1 Komentārs

  1. Pingback: Ko dāvināt Ziemassvētkos? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.