Alus cepumi

Alus cepumi viennozīmīgi ir manas bērnības klasiku klasika. Cepumi paši par sevi pēc garšas ir diezgan neitrāli, tāpēc tos viegli papildināt ar dažādām garšām- tie var būt gan saldi, gan arī sāļi. Tas ir tas, kāpēc man tik ļoti garšo šie cepumi.

Šoreiz es izvēlējos saldo variantu, bet tikpat labi cukura vietā var lietot šādus maisījumus: cukuru+ magoņu sēkliņas, ķimenes + nedaudz sāls, sezama sēklas utml.

Noderēs arī vasaras periodā, piemēram, pēc Līgo svētkiem, ja nu gadījumā ir palicis pāri alus.

Nepieciešams:

  • 250 ml tumšā alus (1 liela glāze)
  • 200 g sviests
  • 550 g milti (pilngraudu)
  • apmēram 100 – 200 g baltais + brūnais cukurs vienādās daļās- pārkaisīšanai
  1. Izkausē sviestu, mazliet atdzesē, tad pa daļām pievieno miltus, visu izmaisa. Pievieno alu un vēlreiz visu ātri samaisa līdz veidojas viendabīga masa, kas nelīp pie rokām un kuru varēs izrullēt. (ar miltiem ir jāskatās, jo tie ir dažādi- varbūt nepieciešams mazliet vairāk nekā rakstīts receptē. Es lietoju pilngraudu miltus un man vajadzēja mazliet mazāk nekā oriģinālreceptē). Ieliek uz 1- 2 stundām ledusskapī atpūsties.
  2. Kad mīkla atpūtusies, izveltē to ne pārāk plāni un ne pārāk biezi, apmēram kādi 0.5- 1 cm, bagātīgi pārkaisa ar cukuru, kuru nedaudz vēl ierullē iekšā mīklā. Pārkaisa vēlreiz ar cukru un sagriež nelielos gabaliņos. Var izmantot arī piparkūku formiņas un tad veidot dažādas formas cepumus.
  3. Liek uz pannas un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 C grādos kādas 10- 15 min vai kamēr cepumi gaiši brūni.
3
1 164

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.