Krāsnī ceptas bagetes ar zaļumu sviestu

Krāsnī ceptas bagetes ar zaļumu sviestu – aromātiska un garda uzkoda, ko viegli un ātri var pagatavot gan uz grila, gan cepeškrāsnī- atkarībā no sezonas. Lielisks papildinājums piknikam un garda piedeva dažādiem lapu un/ vai dārzeņu salātiem. Vai arī garšīga uzkoda svētdienas brokastīs.

Tā kā bagetes mēdz būt dažāda veida un garuma, tad skatieties paši, kādas ir iespējams veikalā nopirkt un kādas jums vislabāk garšo. Garās bagetes var, protams, sagriezt īsākos gabalos- tādos, lai tās varētu ietilpt krāsnī vai uz grila.

Nepieciešams:

  • 2 garās bagetes
  • 100 g mīksts sviests
  • buntīte dažādu zaļumu pēc izvēles- piemēram, baziliks, dilles un/vai pētersīļi u.c. Ļoti gards ir arī lakšu sviests
  • 2- 3 ķipoku daiviņas*
  1. Sīki sasmalcina zaļumus, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestu vai ļoti smalki sagrieztu ķiploku un visu sajauc ar mīkstu sviestu.
  2. Bagetē uzmanīgi iegriež tādas kā rievas (griež apmēram 3 cm šķēles, bet tikai līdz pusei). Iegrieztajās vietās (UZMANĪGI, lai nesalauztu maizi) liek zaļumu sviestu (es to daru ar rokām, jo man tā ir vieglāk un ērtāk).
  3. Bageti liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 min, kamēr sviests izkusis. Ja cep uz grila, tad bageti ietin folijā.

* ar ķiplokiem ir jāskatās, jo dažkārt tie ir stipri, bet dažreiz mazāk stipri. Vietējie vai pašu audzētie pēc līdzšinējās pieredzes ir stiprāki, tāpēc pietiks ar 2 daiviņām.

3
328

1 Komentārs

  1. Pingback: Lakšu sviests - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.