Itāļu cepumi Cantucci

Itāļu cepumi cantucci jeb, latviski runājot,  kantuči ir gana zināmi un domāju, ka tādi ir ēsti, ja ir būts Itālijā. Esmu tos gatavojusi vairākkārt, izmantojot visdažādākās receptes un to kombinācijas, kamēr atradu to, kas man garšo vislabāk. Šī recepte ir ļoti tuvu cantucci oriģinālajai receptei.

Cepumi nedaudz atgādina sausiņus, bet garšīgus sausiņus, kurus var uzglabāt slēgtā traukā līdz pat vienam mēnesim. Manās mājās tik ilgi gan šie cepumi parasti neizdzīvo 🙂

Nepieciešams:

  • 250 g  milti
  • 2 lielas olas
  • 130 – 140 g cukurs
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. vaniļas ekstrakts (nav obligāti, bet ļoti ieteicams)
  • 1 – 2 tējk. smalki sarīvēta citrona vai apelsīna miziņa (nav obligāti)
  • 120 – 130 g mandeles (izteiktākai mandeļu garšai var likt arī grauzdētas mandeles)
  1. Bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ olas ar cukuru (apmēram 2 – 4 min.), kamēr masa paliek gaišāka un gaisīgāka. Tad pievieno vaniļas ekstraktu, citrona miziņu, ja tādu lieto, un viegli samaisa. Pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un sāli.
  2. Maisa ar karoti, līdz sāk veidoties viendabīga masa. Pievieno mandeles un ar rokām iemīca tās mīklā. Mīklu turpina mīcīt ar rokām, kamēr tā iegūst viendabīgu formu. Mīkla būs nedaudz lipīga.
  3. Mīklu izņem no bļodas, liek uz līdzenas virsmas, kas diezgan dāsni nokaisīta ar miltiem, sadala 2 vienādās daļās un veido garenus kukulīšus – apmēram 25 – 30 cm garumā un apmēram 5 cm platumā.
  4. Cep 180 C grādos apmēram 15 – 20 min. vai kamēr tie ir pavisam nedaudz gaiši brūni. Izņem no krāsns un atdzesē apmēram 5 min.
  5. Garenos kukulīšus sagriež garenās 1,5 – 2 cm platās šķēlēs (liekot nazi nedaudz slīpi, pa diagonāli), ko liek uz plāts ar griezuma vietu uz leju (kā nogrieztas maizes šķēles) un cep 180C grādos vēl kādas 7 min., lai cepumi nedaudz izžūst un kļūst kraukšķīgāki.
  6. Ņem ārā no krāsns un pilnībā atdzesē.

Ilgākai uzglabāšanai pilnībā atdzesētos cepumus liek traukā ar vāku. Ja tie nepazudīs ātrāk, tad tos var uzglabāt līdz pat vienam mēnesim.

8
1 236

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.