Kārtainās mīklas standziņas ar pesto

Kārtainā mīkla ir lieliska sastāvdaļa vieglām un ātri pagatavojām uzkodām – kā saldām, tā arī sāļām. Kārtainās mīklas standziņas ar pesto – tā ir viena no sāļo uzkodu versijām, ko var pagatavot. Es izmantoju bazilika pesto, bet droši var izmantot arī citas – galvenais, ka tā ir tāda, kas pašam visvairāk garšo. Ļoti vienkārši, ļoti ātri un garšīgi arī, protams. Un jā – kārtaino mīklu manā saldētavā var atrast gandrīz vienmēr.

Informācijai – kārtainās mīklas ir dažādas, tāpēc izcepto standziņu izskats var atšķirties. Šajā receptē es izmantoju Rimi Selection kārtaino mīklu, jo tās sastāvā ir izmantots sviests nevis margarīns.

Nepieciešams:

  • 400 g kārtainā mīkla (4 plāksnes) – šajā receptē es izmantoju Rimi Selection kārtaino mīklu, bet var izmantot jebkuru
  • 2 – 3  ēd. k. bazilika pesto (var izmantot pesto no citiem zaļumiem vai arī kaltētiem tomātiem utt.)
  • 50 – 60 g Parmezāns vai kāds cits cietais siers (sarīvēts uz smalkas rīves)
  1. Kārtaino mīklu izņem no saldētavas, atdala plāksnes vienu no otras un atlaidina (atkausē), tā, lai ar tām var sākt darboties. Pārāk daudz neatlaidina, lai nebūtu pārāk mīksta un būs grūtāk ar to strādāt. Man parasti pietiek ar 30 minūtēm istabas temperatūrā.
  2. Galda virsmu, kur darbosies ar mīklu, dāsni pārkaisa ar miltiem. Mīklu liek uz galda un salipina kopā 4 mīklas plāksnes, sastiprinot garākās mīklas malas, lai veidotos horizontāls, garens taisnstūris.
  3. Ar mīkla rulli mīklu nedaudz izrullē virzienā uz augšu un leju (nevis uz sāniem), lai veidotos platāks taisnstūris, virzoties uz kvadrāta formas pusi.
  4. Kad mīkla izrullēta, uz mīklas liek pesto un vienmērīgi izlīdzina. Tad pārkaisa ar sarīvēto sieru.
  5. Mīklu pārloka uz pusēm – no apakšas (savas puses) uz augšu un nedaudz piespiež. Tad ar nazi (bet uzmanīgi – lai nesagrieztu galda virsmu 🙂 ) sagriež mīklu apmēram 2 cm platās strēmelēs (man sanāca 22 gab.).
  6. Tad paņem vienu mīklas strēmeli tā, lai tā pret tevi ir horizontāli, un katru mīklas galu griez savā virzienā – vienu uz augšu, otru uz leju, līdz izveidojas mīklas spirāle. Gatavo standziņu uzreiz liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Un tā dara ar visām sagrieztajām mīklas strēmelēm. Standziņas liek vienu no otras ar atstarpi, jo cepoties tās kļūs lielākas.
  7. Kad panna pilna ar standziņām, liek iepriekš sakarsētā krāsnī 180 C grādos un cep apmēram 15 – 20 min vai kamēr standziņas ir gaiši brūnas.
  8. Ņem ārā no krāsns, pilnībā atdzesē un ņem līdzi piknikos, liek galdā ballītēs vai vienkārši tāpat – kā forša uzkoda.
7
2 794

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.