Lēcas ar ceptām sēnēm un rukolu

Lēcas ir brīnišķīgs produkts, jo tās ir veselīgas un sātīgas. Man ļoti garšo. Tāpēc piedāvāju pavisam vienkāršus salātus, kas varētu noderēt ātrām pusdienām vai vakariņām. Un, ja vēl lēcas ir pagatavotas iepriekšējā dienā vai palikušās pāri no iepriekšējās dienas maltītes, šī recepte būs pašā laikā. Šampinjonu vietā var izmantot jebkuras citas sēnes.

Nepieciešams:

  • 250 – 270 g vārītas vai tvaicētas brūnās lēcas
  • apmēram 7 vidēji šampinjoni
  • 1 liela sauja rukolas
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķilpoka daiviņa
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • citrona sula – pārslacināšanai
  • eļļa – cepšanai
  1. Uz sakarsētas pannas liek pabiezās šķēlēs sagrieztas sēnes un cep pusgatavas, tad pieliek sīki sagrieztu sīpolu, ķiplokspiedē izspiestu ķiploku daiviņu un cep uz vidējas uguns, kamēr sīpoli zeltaini un sēnes izcepušās. Kad sēnes gandrīz gatavas, pieleik sojas mērci un kādu minūti pasautē.
  2. Bļodā liek vārītās vai tvaicētās lēcas, pievieno saceptās sēnes un visu samaisa. Pieliek rukolu un viegli iecilā. Pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.
5
16

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *