Grauzdēti turku zirņi

Ierastais popkorns, skatoties kino, nav vienīgā uzkodu iespēja. Tāpēc iesaku pamēģināt ko jaunu – cepeškrāsnī grauzdēti turku zirņi. Šādā veidā pagatavoti turku zirņi ir ļoti kraukšķīgi un tos iespējams uztaisīt ar tādu garšu un garšvielām, kādu vien vēlies. Vienā cepšanas piegājienā var sagatavot dažādu garšu variācijas.

Pamatlietas, kas ir nepieciešamas šajā receptē ir – turku zirņi, sāls un olīveļļa. Pārējais jau ir katra fantāzija iecienītāko garšu izvēlē.

Tos var pievienot arī salātiem vai biezzupām kā gardi kraukšķošu elementu.

Nepieciešams:

  • 350 – 400 g konservēti vai vārīti turku zirņi
  • 1/2 tējk. smalkā sāls (vai mazāk)
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • dažādas garšvielas pēc izvēles – es šajā reizē liku 1 tējk. saldās paprikas pulveri un 1 tējk. ķiploka pulveri, kā arī šķipsnu čili pulvera.

Garšvielu variācijas: malts ingvers, kurkuma, kūpināta paprika, sīpolu pulveris, dažādi garšvielu maisījumi, kaltēts timiāns, rozmarīns utt.

  1. Turku zirņus noskalo un kārtīgi nosusina (auduma vai papīra dvielī). Ja tie nebūs gana sausi, tad tos neizdosies izcept pietiekami kraukšķīgus.
  2. Zirņus uzber uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārslaka ar eļļu un pārber ar sāli. Visu ar rokām vai karoti samaisa un vienmērīgi izlīdzina pa cepamo plātni.
  3. Cep 200 – 220C grādos iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 20 – 30 min. Pirmo pārbaudi veic pēc 15 min un tad skatās, vai ir nepieciešams cept vēl. Gatavi turku zirņi ir zeltaini brūni, kraukšķīgi no ārpuses un iekšpusē mīksti. Iespējams, ka turku zirņi krāsnī paukšķēs kā gatavojot popkornu.
  4. Sajauc kopā visas tās garšvielas, ko plāno izmantot, un pārkaisa tikko no krāsns izņemtus, siltus zirņus. Visu samaisa tā, lai garšvielas vienmērīgi pārklāj turku zirņus. Ļauj tiem nedaudz atdzist uz cepamās plāts.
  5. Vēlams tos apēst drīz pēc pagatavošanas, kamēr tie silti, jo tad būs super kraukšķīgi vai arī vienas dienas laikā. Uzglabā istabas temperatūrā slēgtā traukā.
  6. Ēd tāpat – kā uzkodu vai pievieno salātiem, zupām vai kā piedevu un skaistu dekoru humusam.
8
3 477

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.