Vegānā karameļu mērce

Vai var pagatavot karameļu mērci bez piena produktiem? Atbilde ir – jā! Tātad šādi gatavota karamele būs piemērota arī vegāniem. Būtībā klasiskas karameļu mērces sastāvdaļas – sviestu un saldo krējumu aizstāj ar kokosriekstu eļļu un kokosriekstu pienu. Šo recepti noteikti novērtēs tie, kuri piena produktus dažādu apsvērumu dēļ uzturā nelieto. Es izmēģināju un man sanāca ar pirmo reizi.

Gatavo mērci es uzglabāju ledusskapī, kur tā mazliet sabiezēs. Ja vēlaties to šķidrāku, tad paturiet mērces burciņu dažas minūtes siltā ūdenī.
No receptē minētā daudzuma sanāk apmēram 350 ml burciņa.

Nepieciešams:

  • 210 g cukurs
  • 3 ēd.k. kokosriekstu eļļa
  • 130 ml kokosriekstu piens
  • 4 ēd.k. ūdens
  1. Katlā (vēlams ar biezu dibenu) ielej ūdeni, ieber cukuru un visu samaisa, lai viss cukurs būtu mitrs. Liek uz diezgan mazas uguns, ik pa laikam nedaudz sakratot, lai cukura sīrups vienmērīgi karamelizējas. Esiet pacietīgi un NEMAISIET!  Tad, kad cukura masa ir kluvusi medaini gaiši brūna, samaisiet to ar metāla putojamo slotiņu, pielieciet klāt kokoriekstu eļļu un samaisiet visu. Tad pievieno kokosriekstu pienu. UZMANĪGI- masa sāks burbuļot! Un tad tikpat uzmanīgi ar metāla putu slotiņu visu kārtīgi samaaisa līdz masa ir viendabīga.
  2. Lej burciņā atdzist, ik pa laikam karameli apmaisot, jo tai ir tendence noslāņoties mazliet. Uzglabā vēsā vietā (es glabāju ledusskapī).
4
29

1 Komentārs

  1. Pingback: Pirkt veikalā vai gatavot pašiem? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *