Indijas riekstu mērce

Tiem, kuri neēd piena produktus, bet tomēr kādu mērci pie dārzeņiem vēlas, tad risinājums ir Indijas riekstu mērce. Ļoti vienkārši pagatavojama, viegli papildināma ar tādām garšvielām, kas katram garšo.

Šī mērce, protams, negaršo pēc skābā krējuma un majonēzes sajaukuma, bet tā ir gana krēmīga un pirmajā acu uzmetienā tā izskatās kā klasiska mērce. Kā jau noprotams, tad mērce ir vegāna. Un man patiešām garšo! Ir testēts uz vairākiem ne-vegāniem, kuri atzinuši šo mērci par gardu. Piedāvāju mērces bāzes recepti. Pārējais jau jūsu ziņā, ko likt vai nelikt klāt.

Galvenais riekstus kārtīgi izmērcēt, jo tad būs vieglāk tos sasmalcināt un mērce būs viendabīgāka/ krēmīgāka. Parasti riekstus atstāj mērcēties aukstā ūdenī uz nakti.

Nepieciešams:

  • 200 g Indijas rieksti
  • 150 – 250 ml ūdens
  • 1 neliela ķiploka daiviņa (vai vairāk, ja vēlas izteiktu ķiploku garšu)
  • 1 – 2 tējk. svaigi spiestas citrona sulas
  • sāls un malti melnie pipari – pēc garšas
  • sausās garšvielas (sīpoli, timiāns, oragano) pēc izvēles
  1. Bļodā liek riekstus (iepriekš kārtīgi noskalo), pielej ūdeni tā, lai tas pilnībā noklāj riekstus un atstāj uz nakti mērcēties.

    Padoms! Ja nav laika un riekstus nepieciešams izmērcēt ātrāk, tad tos liek verdošā ūdenī uz apmēram 1 stundu vai arī vāra aptuveni 5 – 10 min.

  2. Izmērcētajiem riekstiem nolej ūdeni, noskalo un liek zaļumu smalcinātājā vai virtuves kombainā, pievieno svaigu ūdeni (sākumā nedaudz – apmēram 100 ml), ķiploku un visu sasmalcina līdz veidojas viendabīga masa. Ūdeni lej klāt tik daudz, kamēr izveidojas vēlamā konsistence – ne pārāk šķidra un arī ne pārāk bieza.
  3. Pievieno sāli pēc garšas un pārējās garšvielas, ja tādas lieto. Samaisa un gatavs!
  4. Pirms pasniegšanas ļaut mērcei vismaz 30 min pastāvēt, lai garšas savā starpā sadraudzējas. Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem.
  5. Mērcējam iekšā dārzeņus, ēdam uz grauzdētas maizes vai liekam burgeros 🙂
6
2 570

1 Komentārs

  1. Pingback: Igaunijas atklāšana. Vienas dienas ceļojums uz Ziemeļrietumiem. - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.