Brazīlijas burkānu kūka

Burkānu kūkas mēdz būt dažādas, bet Brazīlijas burkānu kūka  ir tik vienkārša, ka ieteiktu to pamēģināt ikvienam. Vienīgais svarīgais elements, bez kura šajā receptē neiztikt, ir krūzes blenderis, kurā sasmalcināt burkānus un pārējās sastāvdaļas. Un tas nozīmē, ka mīkla ir pagatavojama ļoti ātri un viegli.

No receptē minētā daudzuma sanāk apmēram 1 litrs kūkas mīklas, tāpēc ir jāizvēlas atbilstoša tilpuma blenderis.

Starp citu, kūka ir skaisti oranžā krāsā un kā jau nosaukums liecina, šīs kūkas recepte ir radusies Brazīlijā. Klasiski to pārlej ar kausētu šokolādi, bet tas nav obligāti, jo kūka pati par sevi arī ir garšīga.

Nepieciešams:

  • 3 vidēji burkāni (apmēram 270 g)
  • 3 olas
  • 150 ml  augu eļļa (vēlams neitrālas garšas)
  • 200 g cukurs
  • 250 g milti
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 1/4 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • Glazūrai: 70 g tumšā šokolāde + 2 – 3 ēd.k. sviesta – ielikt visu nelielā bļodā un kausēt karstā ūdens peldē
  1. Burkānus nomizo un sagriež ripiņās, liek blenderī. Tad pievieno olas, eļļu, cukuru un vaniļas cukuru. Visu sablendē līdz masa viendabīga. Tad masu lej bļodā, pieliek klāt izsijātus miltus, sāli, cepamo pulveri un samaisa mīklu līdz tā viendabīga.
  2. Mīklu lej cepamajā formā, kas ir ietaukota ar nelielu eļļas daudzumu. Es izmantojo apaļo kēksa formu ar tukšo vidu, tad vēlams formu ne tikai ietaukot, bet arī  mazliet izkaisīt ar miltiem. Bet var cept arī kantainajā (taisnstūra) kēksa formā (tad formā ieklāj arī cepamo papīru) vai cita veida formā, kāda jums mājās pieejama.
  3. Cep 170C grādos apmēram 30 – 40 min vai kamēr kūkas vidū iedurtais kociņš ir gandrīz sauss (dažas mitrākas mīklas drupačas ir ok)

    Padoms! Cepšanās laiks ir atkarīgs no izmantojamās formas, tāpēc vēlams pēc 20 cepšanās minūtēm apskatīties kūkas gatavību. Ja kūkas virskārta sāk pārāk ātri palikt brūna, ieteiktu to pārklāt ar foliju.

  4. Kūku gandrīz pilnībā atdzesē un tikai tad ņem ārā no formas (īpaši to vajag ievērot, ja izmantojat apaļo kēksa formu).
  5. Ja vēlaties, tad pilnībā atdzesētu kūku pārlej ar karstā ūdens peldē izkausētu šokolādi.

Iedvesma receptei no food52.com

13
2 043

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.