Saldējumu esmu gatavojusi jau iepriekš, izmantojot dažādas metodes. Visātrākā un vienkāršākā pamatmasai izmantot tikai saldo krējumu, pievienojot dažādas piedevas. Tagad kaut kas no klasikas- karameļu (vai karameles) saldējums.
Karameles mērci gatavoju pati nevis iegādājos jau gatavu, kas izrādās ir pavisam vienkārši. No receptē minētā daudzuma sanāk aptuveni 1 litrs saldējuma. Pilnīgi droši varat palielināt receptē minēto produktu daudzumu, ja jūsmājās ir daudz saldummīļu.
Nepieciešams:
- 0.5 litrs saldais krējums (35%)
- Karameles mērcei: 210 g cukurs+ 85 g sviests +100 ml saldais krējums
- Karameles gatavošana: Katlā ieber cukuru un liek to karamelizēties uz mazas uguns, ik pa laikam sakratot, lai cukurs vienmērīgi izkūst. Galvenais NEPIEDEDZINĀT cukuru, jo tad karameles masa būs rūgta!
- Kad cukurs izkusis, noņem katliņu no uguns un pievieno sviestu. UZMANĪGI- masa sāks burbuļot! Un tad tikpat uzmanīgi ar putu slotiņu iemaisa sviestu cukurā. Kad tas izdarīts, pievieno saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, līdz masa ir viendabīga.
- Kad karameļu mērce gandrīz atdzisusi, saputo saldo krējumu mīkstās putās t.i. gandrīz gatavu – tā, ka liekas, ka vēl mazliet vajadzētu uzputot, lai būtu gatavs. Uzputotajā krējuma viegli iemaisa atdzisušo mērci, kamēr sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās.
- Ņem lēzenu trauku un lej iekšā gatavo masu. Liek saldētavā.
- Un tagad pats svarīgākais visā procesā- saldējuma maisīšana! Ar putojamo slotiņu vai ar dakšiņu ik pēc pusstundas (vai ik pēc 40 min. vai stundas- atkarībā no saldētavas) apmaisa saldējumu. Un tā vēl kādas 2- 3 reizes līdz saldējums pilnībā sasalis. Tas arī viss!
428
Pingback: Karameļu mērce | liene gatavo