Gaileņu krēmzupa

Šoreiz piedāvāju pagatavot sātīgu gaileņu krēmzupu, kuru kombinācijā ar vermutu gatavoju pirmo reizi. Man personīgi garšoja, bet ja kāds šaubās, tad var nelikt šo sastāvdaļu klāt, būs gardi tāpat! 🙂 Un kā jau visas krēmzupas- ārkārtīgi viegli un ātri pagatavojama.

Esmu kaislīga sēņotāja. Lai arī lasu tikai tā saucamās populārās sēnes kā gailenes, bekas, baravikas utml., rudenī (un arī vasarā) izmantoju katru brīvu brīdi, lai dotos sēņot.

P.S. No receptē minētā daudzuma sanāk apmēram 4 vidēji lielas porcijas.

Nepieciešams:

  • 0.5 kg gailenes (pusgatavas – sagrieztas, nedaudz apceptas, tā, lai liekais šķidrums ir iztvaikojis)
  • 2- 3 vidēji kartupeļi
  • 250 ml 10% kafijas krējums (var likt arī saldo krējumu)
  • 250 ml saldais krējums
  • 100 ml vermuts vai pussausais baltvīns
  • 1 sīpols
  • 2 daivas ķiploks
  • sāls, pipari- pēc garšas
  • šķipsna timiāns
  • 50 – 100g sviests
  • eļļa cepšanai
  1. Nomizo kartupeļus, sagriež vidēji lielos gabalos un liek vārīties (ūdenim pievieno nedaudz sāls). Ūdenim ir jābūt apmēram 2 cm virs kartupeļiem! Kamēr kartupeļi vārās, smalki sagriež sīpolus, ķiplokus un apcep eļļā zeltainus. Noliek atsevišķā traukā.
  2. Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties gandrīz gatavās gailenes. Cep kādas 10 – 15 min vai kamēr sēnes ir viegli brūnas.
  3. Kad kartupeļi gatavi, zupai pievieno sīpolus, ķiplokus, samaisa. Pievieno vermutu vai vīnu un vārā vismaz pāris minūtes bez vāka. Tad pievieno gailenes + garšvielas. Noņem no uguns un sablendē.
  4. Tad liek atpakaļ uz uguns, pievieno saldo krējumu un kafijas krējumu, visu izmaisa un vēlreiz nedaudz pavāra. Ja vēlas, var pievienot garšviela pēc saviem ieskatiem.
3
413

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.