Krāsnī cepti kartupeļi ar mizu

Pavisam vienkārši pagatavojams ēdiens – krāsnī cepti kartupeļi ar visu mizu. Bez piepūles un bez taukvielām. Vienīgais, kas nepieciešams, ir kartupeļi (protams) un cepeškrāsns. Bērnībā mēs diezgan bieži ēdām šādi pagatavotus kartupeļus, ko tētis sauca par pečonkām.

Visforšāk ir tos taisīt kartupeļu sezonas sākumā, kas kartupeļu miziņa ir plāna un būtībā tos var ēst ar visu mizu, bet tos, protams, var gatavot arī visu kartupeļu sezonu, tikai tad pirms ēšanas tiem noteikti vajadzēs notīrīt miziņu.

Kā tos ēst? Katrs var izvēlēties sev vēlamo ēšanas veidu – ēst kā piedevu pie gaļas, zivs ēdieniem, likt klāt mērci un/ vai dārzeņu piedevas. Es visbiežāk tos ēdu ar sviestu, ko liek virsū karstam un tikko notīrītam kartupelim un pārkaisa ar šķipsnu sāls. Mmmm… 🙂

Receptē nav minēts konkrēts daudzums vai mērvienības, jo tik, cik mājās kartupeļu, tik daudz arī liek cepeškrāsnī, ņemot vērā arī ēdājus, protams.

Nepieciešams:

  • vidēja izmēra kartupeļi (vēlams ņemt viena izmēra kartupeļus, jo tad tie vienlaicīgi izcepsies)
  • pasniegšanai – sviests un sāls. Bet var likt jebkuru mērci, kas vislabāk garšo.
  1. Kartupeļus ar visu mizu kārtīgi nomazgā un nosusina.
  2. Liek uz cepamās plāts un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 190C apmēram 30 – 35 min, atkarībā no kartupeļu izmēra. Mazāki jācep mazāk, lielākus – ilgāk.
  3. Ņem ārā no krāsns un nedaudz atdzesē. Ja ir pavisam jaunie kartupeļi, tad var ēst ar visu mizu, bet citā laikā – uzmanīgi nomizo kartupeļus un pasniedz kā piedevu zivju vai gaļas ēdieniem.
  4. Kad kartupeļi pilnībā atdzisuši, tos nomizo un var izmantot salātu gatavošanai.
5
6 534

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.