Mazsālīti gurķi maisiņā

Vasara un mazsālīti gurķi ir kā cimds ar roku – tik ļoti piestāv viens otram. Klasiska  mazsālīto gurķu recepte maisiņā, kas ir īpaši ērti, lai paņemtu līdzi piknikā, jo iepakojums neaizņem daudz vietas.

Šādā veidā sālītiem gurķiem klāt var likt visdažādākos zaļumus, kas nu mājās atrodami un kuri visvairāk garšo – man tās ir dilles, dažreiz dilles un pētersīļi, bet var likt klāt arī lustāju, baziliku un kinzu. Un tad es vēl noteikti lieku arī ķiplokus un mazliet čili pikantumam.

Pats pagatavošanas process ir elementārs – sanāks pat iesācējam virtuvē.

Nepieciešams:

  • 1 kg nelieli gurķi (īsie)
  • 1 ēd.k. sāls
  • krietna sauja zaļumi (piemēram, dilles, pētersīļi) vai dažādu zaļumu mikss
  • 3 – 5 daiviņas ķiploka (smalki sakapātas)
  • šķipsna čili pārslas (asumam) – nav obligāti
  • plastmasas maisiņš (tāds, kas paredzēts saldēšanai, ar zip aizdari – man bija ar tilpumu 3 litri)
  1. Gurķus nomazgā un sagriež gareniski uz pusēm vai arī pašiem mazākajiem nogriež tikai galiņus. Ja gurķi ir lielāki, tad var sagriezt gareniski 4 daļās (katru pusi vēl gareniski uz pusēm). Liek maisiņā, pieber sāli, smalki sakapātus zaļumus, kā arī ķiplokus un čili, ja to lieto.
  2. Maisiņu aiztaisa ciet un kārtīgi sakrata/ samīca/ nedaudz paspaida, lai gurķiem no visām pusēm tiek klāt garšvielas un zaļumi.

    Tieši tāpēc ir vajadzīgs gana liels maisiņš, lai to būtu viegli izdarīt.

  3. Liek gatavoties uz vismaz pāris stundām vēsā vietā. Ja ir satraukums, ka no maisiņa var iztecēt ārā sālījums, tad maisiņu liek bļodā.
  4. Šādi pagatavoti gurķi ir paredzēti ātrai lietošanai – vēlams tos apēst pagatavošanas dienas laikā vai vēlākais nākamajā dienā.
11
4 025

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.