Saulē kaltētu tomātu krēms ar grauzdētiem valriekstiem – ātri pagatavojama uzkoda ballītei vai arī noder ikdienā, dažādojot sastāvdaļas, ko likt uz brokastu maizes. Šo krēmu var izmantot arī kā ,tā saucamo, dip mērci. Šajā gadījumā iesaku pamēģināt to kopā ar kraukšķīgajiem Finn Crisp maizes grauzdiņiem “Snacks”, kas izskatās kā čipši. Ja tomēr ar maizi esi uz “jūs”, tad droši to var ēst arī ar dārzeņiem.
Es šo uzkodu visbiežāk gatavoju dažādām ballītēm, jo, manuprāt, tas ir ļoti vienkāršs un ātrs veids kā sagatavot uzkodas, ja ierodas negaidīti viesi.
Pamēģini arī Tu! Jo, ja vien pie rokas ir blenderis vai virtuves kombains, tad uzkoda būs gatava burtiski 5 minūtēs.
Nepieciešams:
- 4 lieli saulē kaltēti tomāti
- 100 g svaigais krēmsiers
- 3 – 4 ēd.k. (ar kaudzi) grieķu jogurts
- apmēram 50 g grauzdēti valrieksti (vai kādus citus riekstus)
- pasniegšanai: Finn Crisp “Snacks” grauzdiņi
- Tomātus (ja saulē kaltētie tomāti ir pārāk cieti, pārlej tos ar siltu ūdeni un apmēram mērcē vismaz 10 min), ar krēmsieru sablendē, tad pielik jogurtu un visu izmaisa.
- Pieliek klāt grauzdētus un rupji sakapātus riekstus. Visu vēlreiz izmaisa.
- Pasniedz uz grauzdētas maizes vai arī kā mērci čipšiem.
270