Sausmaizītes ar avokado, olu un ķilavu fileju

Jāatzīst, ka man mājās vienmēr ir dažāda veida sausmaizītes, jo tās ļoti labi noder reizēs, kad esmu aizmirsusi veikalā iegādāties svaigu maizi. Principā uz šādām maizītēm var likt visu to pašu, ko uz tās saucamās parastās jeb svaigas maizes. Šoreiz piedāvāju, manuprāt, ārkārtīgi vienkārši un ātri pagatavojamu brokastu ēdienu.
Un šis ir tikai viens no variantiem, ko likt uz sausmaizītēm. Variāciju ir simtiem! Ceru, ka šī recepte būs kā iedvesma pamēģināt kaut ko jaunu.

Nepieciešams:

  • Finn Crisp “Traditional” sausmaizes
  • 3 olas
  • 1 avokado
  • 6- 8 ķilavu filejas
  • zaļumi – dekorēšanai
  • nedaudz eļļas un sviesta- cepšanai
  • svaigi malti pipari
  • nedaudz citrona sulas
  1. Sagatavo olu: uz sakarsētas pannas liek nedaudz sviesta un mazliet eļļas. Tad pannā pa vienai iesit olas, nogriež uguni uz mazu. Tiklīdz baltums sāk sarecēt, to ar spātulu vai koka karoti mazliet samaisa, bet to dara uzmanīgi, nesabojājot dzeltenumu. Tad samaisa arī dzeltenumu. Maisa visu kopā, līdz ola pilnībā gatava t.i. olu baltums un dzeltenums ir sarecējis.
  2. Uz maizes liek šķēlēs sagrieztu avokado, pārslaka ar citronu sulu, pārkaisa ar pipariem, tad virsū liek olu un ķilavu filejas. Dekorē ar zaļumiem.
5
14

2 Komentāri

  1. sarkanakmens 21/10/2017 at 16:47

    Jā, priekš rīta brokastīm pārāk ilgi gatavošanā. Bet pati par sevi sausmaize izskatās gārdi. 🙂

    Atbildēt
    1. lienegatavo 23/10/2017 at 06:30

      Man tas izdevās apmēram 5 min laikā, ieskaitot olas gatavošanu. Manuprāt, tas nepavisam nav ilgi 🙂 bet pavisam steidzīgos rītos droši vien arī 5 min ir daudz :))

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *