Polārmaize ar svaigām vīģēm, avokado un kļavu sīrupu

Dažāda veida maize ar piedevam ir lieliskas brokastis, gan kā uzkoda launagā, gan arī viesību galdā. Lai arī maizi cenšos ikdienā lietot ne pārāk daudz, tomēr no polārmaizes dažkārt nespēju atteikties. Polārmaize ar vīģēm un avokado ir vispār kaut kāds – wow! Svaigas vīģes jau pašas par sevi ir  kaut kas brīnišķīgi gards, pavisam savādākas kā žāvētas. Un kopā ar avokado – lieliska kombinācija.

Tiem, kas ir skeptiski pret to, ka augļi tiek izmantoti kopā ar sāļajām lietām- iesaku pamēģināt. Būsiet patīkami pārsteigti!

Nepieciešams (2 maizēm):

  • 2 polārmaizes (var iegādāties Rimi, Stockmann un Gastronome veikalos)
  • 1 ļoti gatavs avokado
  • 2 – 3 svaigas vīģes
  • 1 -2 tējk. kļavu sīrups
  • pāris šķēles prošuto (nav obligāti)
  1. Avokado pārgriež uz pusēm un vienu pusi mīkstuma uzsmērē uz vienas, otru- uz otras.
  2. Tad liek virsū šķēlītēs sagrieztas vīģes, pārslaka ar kļavu sīrupu un virsū liek nelielus prošuto gabaliņus, ja tādu lietojat. Gatavs! Pirms pasniegšanas pārgriež maizes uz pusēm- pa diagonāli.
3
11

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *