Zemeņu zupa ar saldējumu

Kamēr vēl zemeņu sezona pilnā sparā, iesaku pamēģināt super vienkāršu desertu, kuru var pagatavot burtiski 3 – 5 minūšu laikā un tā ir zemeņu zupa. Jā, zupa, kas šajā gadījumā ir salda nevis sāļa. Desertu jeb zupu var papildināt ar saputotu putukrējumu, saldējumu vai biezpiena krēmu – kas nu kuram vairāk garšo.

Zemeņu zupas saldumu katrs pats var regulēt, atkarībā no tā, cik saldi deserti garšo. Es cukuru pievienoju minimāli vai nelieku nemaz.

Receptē ir minēts aptuvens sastāvdaļu daudzums, jo to var droši mainīt atbilstoši ēdāju skaitam.

Nepieciešams:

  • apmēram 500 g svaigas zemenes (nesezonā der arī saldētas, kuras pirms tam atkausē)
  • cukurs pēc garšas (ja zemenes nav tik saldas, es lieku 1 – 2 ēd.k. cukuru, bet pārsvarā nelieku nemaz)
  • saldējums / saputots saldais krējums / saldais biezpiena krēms
  • 1 – 2 pavisam nelielas, svaigas piparmētru lapiņas (nav obligāti)
  1. Zemenes noskalo un noņem kauslapiņas. Tad liek lielā bļodā ar augstām malām vai katlā (vai krūzes blenderī) un visu sablendē.
  2. Pagaršo un, ja šķiet, ka zupa nav pietiekami salda, tad pievieno cukuru – pēc garšas. Ja vēlas nedaudz eksperimentēt ar garšas niansēm, tad pieliek pāris nelielas lapiņas svaigas piparmētras un vēlreiz visu sablendē (nav obligāti, bet silti iesaku).
  3. Pasniedz uzreiz – lej bļodā vai šķīvī un vidū liek karoti saldējuma, saputotu saldu krējumu vai arī saldu biezpiena krēmu – kas nu kuram vislabāk garšo.
  4. Tieši tik vienkārši un ātri salds deserts gatavs.
6
131

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.