Brusketa ar zemenēm

Zemenes nav tikai desertiem, tāpēc piedāvāju izmēģināt zemenes sāļajos ēdienos, piemēram, uztaisīt zemeņu brusketu. Kas ir brusketa (bruschetta)? Tā ir klasiska itāļu uzkoda, kuras pamatā ir grauzdēta maize (čabata jeb ciabatta). Parasti tās iesmērē ar ķiploku un liek virsū dažādas sāļas lietas – vītinātu šķiņķi, sieru, tomātu, olīvas utt. Šoreiz  ir saldi sāļā versija – ar rikotas sieru un zemenēm.

Tikpat labi tās varētu saukt arī par grauzdētām maizītēm ar zemenēm un rikotas sieru.

Brusketa ar zemenēm ir ļoti viegli pagatavojama un garšos tiem, kam patīk saldā un sāļā salikums ēdienos.

Nepieciešams:

  • 10 – 12 nelielas šķēles čabatas (ciabatta) maize (der arī bagete)
  • 100 – 150 g rikotas siers (var izmantot arī mīksto kazas sieru vai citu mīksto sieru)
  • 1 tējk.medus
  • apmēram 10 lielas zemenes
  • svaigs baziliks vai piparmētras
  • olīveļļa cepšanai
  1. Sagrieztās maizēs šķēles apslaka ar pavisam nelielu daudzumu olīveļļas un grauzdē uz sakarsētas pannas (ideālā gadījumā uz grilpannas) no abās pusēm (katru pusi apmēram 30 sek vai nedaudz ilgāk, kamēr tās viegli brūnas) vai cepeškrāsnī 180C grādos . Pilnībā atdzesē.
  2. Kamēr maize dziest, rikotas sieru samaisa ar medu un, ja vēlas, pieliek klāt 1 – 2 tējk. smalki sakapātu svaigu baziliku vai piparmētru.
  3. Zemenes sagriež šķēlītēs.
  4. Sāk “likt kopā” maizītes: uz grauzdētās maizes smērē virsū rikotas siera maisījumu, liek virsū sagrieztās zemenes un pārkaisa ar sagrieztu baziliku vai piparmētru. Gatavs!
  5. Vēlams ēst uzreiz, kamēr maizītes ir kraukšķīgas.
4
219

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *