Atspirdzinošs rabarberu dzēriens

No rabarberiem var pagatavot ne tikai kūkas, mafinus un citus desertus (kas, protams, arī ir brīnišķīgs rabarberu izmantošanas veids). Var pagatavot arī lieliski atspirdzinošu rabarberu dzērienu karstajām vasaras dienām.

Ir dažādas dzēriena pagatavošanas metodes, bet es piedāvāšu, manuprāt, visvieglāk un visātrāk pagatavojamu rabarberu dzērienu, izmantojot krūzes jeb kokteiļa blenderi. Vēl viens variants ir izmantot Nutribulet smūtiju blenderi, kas arī ir gana jaudīgs. Var mēģināt arī ar rokas blenderi visu sasmalcināt, bet tad tas varētu būt nedaudz laikietilpīgāks process.

Nepieciešams (aptuvenas proporcijas):

  • 2 – 3 vidēja izmēra rabarberu kāti (atkarīgs no tā, cik stipru dzērienu vēlies pagatavot) t.i. aptuveni 300- 350 g rabarberu
  • 1 litrs ūdens
  • aptuveni 3 – 4 ēd.k. medus, baltais vai brūnais cukurs (var arī vairāk, ja gribās saldāku dzērienu)
  • 1/2 tējk. malts kardamons vai kanēlis (nav obligāti)
  • ledus
  • svaiga piparmētra
  • ja vēlas dzirkstošu kokteiļa versiju, tad apmēram 500 ml gāzēts minerālūdens vai Prosecco (alkoholiska dzēriena versija)
  1. Nomizo un sagriež rabarberus nelielos gabalos, liek kokteiļu jeb krūzes blenderī, pielej ūdeni, pieliek pāris svaigas piparmētras lapiņas, medu vai cukuru, kanēli/ kardamonu (ja izmanto) un blendē apmēram 40 sekundes vai nedaudz ilgāk, kamēr rabarbers ir kārtīgi sasmalcināts. Pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz cukura vai medus) vai arī piparmētru, ja garšu vēlas piparmētrīgāku) un sablendē vēlreiz. Ja plānojat dzērienu atšķaidīt ar minerālūdeni, tad ieteiktu dzērienu taisīt nedaudz saldāku.

    Blendēšanas ilgums ir atkarīgs blendera jaudas. Lielākām porcijām es izmantoju jaudīgo Sage (Stollar) vai mazākām porcijām – Nutribulet smūtiju blenderi.

  2. Sagatavoto šķidrumu izkāš caur sietu, lai atdalītu radušos biezumus.
  3. Gatavo atspirdzinošo dzērienu: glāzē liek ledu, tad līdz pusei lej izkāsto rabarberu sulu, tad pielej klāt nedaudz gāzēto ūdeni (ja tādu lieto,  bet nav obligāti) un pieliek svaigu piparmētru. Nedaudz samaisa un atspirdzinošais kokteilis ir gatavs lietošanai.
12
1 118

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.