Ābolu maizītes

Rudens bez ābolu kūkām nav rudens. Katru gadu testēju ko jaunu, atbilstoši aktuālāko produktu sezonai, tāpēc tapa šādas  ābolu maizītes. Tā kā šo recepti lieku šeit, tad viennozīmīgi tā paliks manos krājumos un tiks mēģināta vēl un vēl.

No receptē minētā daudzuma sanāk 8 palielas maizītes. Ja gribas vairāk šādas ābolu maizītes, tad vienkārši palieliniet produktu daudzumu uz pusi un tad sanāks 16 gardi ābolu kārumi.

Nepieciešams (8 gab.):

  • 250 g milti
  • 70 g auksts sviests
  • 3 ēd.k. cukurs (mīklai) + 2 ēd.k cukurs āboliem
  • 1,5 tējk. cepamais pulveris
  • 1/4 tējk. sāls
  • 100 ml aukstas paniņas
  • 2 vidēji lieli āboli (man bija Antonovka)
  • 1/2 tējk. malts kanēlis
  • 1 maza ola mīklas pārziešanai + nedaudz cukura mīklas pārkaisīšanai
  1. Gatavo mīklu – bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri. Masai pievieno aukstu sviestu un ar rokām saplucina mazos gabaliņos (vai arī sarīvēt uz rupjās rīves) un mīklu samaisa līdz sanāk irdena mīkla.
  2. Tad irdenajā masā izveido bedrīti un lej klāt aukstas paniņas. Visu samaisa ar karoti viendabīgā masā un tad ar rokām mīca līdz mīkla ir diezgan stingra. Mīklai būs tāda nedaudz mitra, bet tai jāturas kopā.
  3. Mīklu liek ledusskapī, kamēr tiek gatavots ābolu pildījums.
  4. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodā, ber virsū cukuru un kanēli vai kardamonu. Visu samaisa.
  5. Mīklu izņem no ledusskapja un izrullē plānu mīklu taisnstūra formā (apmēram 25 x 30 cm)
  6. Ar sagrieztajiem āboliem noklāj pusi mīklas, vienmērīgi izlīdzinot. Atstāj apmēram 1 – 2 cm maliņas, lai mīklu salipinātu kopā.
  7. Kad pildījums ir izlīdzināts, tukšās mīklas daļu uzloka virs ābolu pildījuma un piespiež (arī brīvās mīklas malas). Mīklu sagriež 8 apmēram vienāda izmēra kvadrātos.
  8. Liek uz plāts, pārziež ar sakultu olu un pārkaisa ar cukuru. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 190C grādos apmēram 15- 20 min vai kamēr maizītes ir gaiši brūnas.
11
3 113

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.