Grauzdēti zemesrieksti šokolādē

“Šis ir dievīgi!”, tā teica viena draudzene, kuru cienāju ar šo vienkāršo gardumu. Tātad – grauzdēti zemesrieksti šokolādē. Recepte ir super vienkārša – tikai dažas sastāvdaļas un 10 minūšu darbs. Vienīgais, kur vajadzēs pacietību, lai sagaidītu, kad šis šokolādes gardums sacietē ledusskapī.

Noteikti var gatavot kopā ar bērniem, jo tas ir TIK elementāri. Un vēl – tā var būt arī lieliska dāvana kādam kārumniekam. No receptē minētās porcijas sanāks kādi padsmit nelieli riekstu gardumi. Ja gribās vairāk, tad, protams, receptē minēto sastāvdaļu daudzumu palielina.

Nepieciešams:

  • 130 g zemesrieksti
  • 100 g tumšā šokolāde
  • 1/2 tējk. (vai nedaudz mazāk) smalkā sāls (jo man salikums “šokolāde + sāls” nu ļoti garšo)
  1. Uz pannas (vai cepeškrāsnī 200C grādos) grauzdē zemesriekstus ik pa laikam tos apmaisot, apmēram 3- 5 min, kamēr tie ir gaiši brūni.
  2. Riekstus ber bļodā, lai nedaudz atdziest.
  3. Ūdens tvaiku peldē izkausē tumšo šokolādi un liek klāt riekstiem. Pieliek sāli un visu kārtīgi samaisa līdz masa viendabīga.
  4. Ar tējkaroti liek šokolādes un riekstu masu uz plāts vai jebkuras citas stabilas virsmas, kas izklāts ar cepamo papīru un var ērti ielikt ledusskapī.
  5. Liek ledusskapī uz sacietēt (apmēram 20 min). Un gatavs!
  6. Ēd uzreiz, cienā draugus un dāvina svētkos.
3
94

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *