Aprikozes ar rikotas sieru

Kamēr vēl veikalos ir iespējams iegādāties aprikozes, ieteiktu pagatavot pavisam vienkāršu un svaigu uzkodu svaigas aprikozes ar rikotas sieru, it īpaši tad, ja nav vēlēšanās ilgu laiku pavadīt virtuvē. Esmu taisījusi šādu uzkodu ballītēs un visi to ir atzinuši par labu esam.

Galvenais ir izvēlēties gatavas aprikozes, jo ja tās būs negatavas, tad īsti šīs uzkodas burvību nevarēs sajust. Ja nav pieejams rikotas siers, tad var lietot arī tikai Mascarpone sieru vai kādu citu- kas labāk garšo. Neesmu mēģinājusi, bet domāju, ka labi garšos arī ar biezpiena + svaigā siera masu.

Nepieciešams:

  • 1 kg gatavas aprikozes
  • 150 g rikotas siers
  • 100 g svaigais siers (es gatavoju ar bezpiedevu Kārumu, bet var izmantot arī Philadelfia vai  līdzīgu)
  • 1-2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2-3 ēd.k. brūnais cukurs (ja nav, var lietot arī balto)
  1. Aprikozes nomazgā, kārtīgi nosusina un pārgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus. Bļodā ar mikseri sajauc abas siera masas, pievieno vaniļas un brūno cukuru, kamēr cukurs izkusis. Pagaršo. Ja liekas, ka nav pietiekami salds, var pievienot vēl cukuru. Sajaukto siera masu pilda tā saucamajā kulinārijas “špricē” un iepilda aprikožu pusītēs. Un tas arī viss!
  2. Pirms pasniegšanas vēlams aprikozes atpūtināt ledusskapī kādu pusstundu.
4
201

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.