Mandeļu krēms

Viena ļoti vienkārši pagatavojama kāruma recepte, kuru var nepirkt veikalā, bet gan pagatavot mājās – mandeļu krēms jeb mandeļu sviests. Patiesībā šāda veida riekstu krēmus var gatavot principā gandrīz no visiem riekstiem vai sēklām.

Blakus zināmajam zemesriekstu sviestam tikpat lepni blakus stāv arī tādi sviesti jeb krēmi, kas ir gatavoti no mandelēm, lazdu riekstiem, ķirbju sēklām, Indijas riekstiem un pistācijām. Tāpēc varat droši eksperimentēt ar tādiem riekstiem, ko atrodat savās mājās. Galvenais svarīgākais priekšnoteikums – riekstus pirms malšanas grauzdē un tad pilnībā atdzesē. Esmu gatavojusi šādu krēmu no lazdu riekstiem un sanāca burvīga Nutella.

Kur vēl lietot mandeļu krēmu jeb sviestu? Var vienkārši smērēt uz maizītēm, likt klāt brokastu putrai vai arī izmantot kūku vai kūku krēmu gatavošanai, piemēram, šokolādes un ķirbju brauniju bez miltiem.

Nepieciešams:

  • mandeles (daudzums pēc katra paša ieskatiem  un tik, cik var ielikt blendējamā traukā. Man bija aptuveni 150  g).
  1. Mandeles grauzdē uz sausas, karstas pannas vai sakarsētā cepeškrāsnī 200C  grādos apmēram 5 – 7 minūtes ik pa laikam apmaisot.
  2. Pilnībā atdzesē (šo ir ļoti svarīgi ievērot!)
  3. Liek gana jaudīgā virtuves kombainā vai zaļumu smalcinātājā un maļ vismaz 7 – 10 min., ik pa brīdim apstādinot smalcinātāju un nobīdot vidū uz smalcinātāja sienām esošās maltās mandeles vai nedaudz sakratot trauku. Maļ tik ilgi, kamēr masa ir viendabīga un gana šķidra. Nevajag nobīties, ka blendējamā riekstu masa traukā ir silta – tā tam ir jābūt.
  4. Ja tomēr šķiet, ka īsti masa nepaliek gana viendabība un šķidra, var pievienot nedaudz mandeļu vai lazdu riekstu eļļu. Man gan to nevajadzēja.

 

8
1 760

1 Komentārs

  1. Pingback: Šokolādes un ķirbju braunijs (bez miltiem) - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.