Šokolādes un ķirbju braunijs (bez miltiem)

Šajā reizē kopīgā “dziesmā” jeb braunijā vienosies šokolāde un ķirbis. Jā, arī šāda kombinācija ir iespējama, pie tam vēl bezglutēna versijā – bez miltiem. Nav noslēpums, ka dārzeņus var izmantot arī desertu un kūku gatavošanā. Ķirbju nemīlētājus varu nomierināt – ķirbis šajā braunijā nav jūtams.

Šokolādes un ķirbju braunijs ir bez miltiem, tāpēc derēs tiem, kuri kāda iemesla dēļ nevar uzturā lietot glutēnu saturošus produktus. Pašai gan par laimi tādu problēmu nav, man vienkārši patīk eksperimentēt.

Braunijs sanāks tāds gaisīgi viegls un nav arī pārāk salds.

Nepieciešams:

  • 190 g  mandeļu vai zemesriekstu sviests (vēlams bez sāls un cukura. Es izmantoju I love eco zīmola zemestriekstu sviestu, ko var nopirkt Rimi). Es gan ieteiktu mandeļu, jo būs maigāka garša.
  • 180 g ķirbju biezenis (to pagatavot var pavisam vienkārši – svaigu ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī kamēr mīksts. Pēc tam sablendē)
  • 160 – 180 g medus (izvēlēties tādu, kas garšo, jo medu braunijā var sajust)
  • 30 g kakao (nesaldināts)
  • 2 vidējas olas
  • 2,5 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1/2 tējk. soda
  • 50 g sakapāta tumšā šokolāde + 30 – 40 g dekorēšanai (vēlams, bet ne obligāti)
  1. Ar rokas blenderi vai virtuves kombainā samaisa/ sablendē zemesriekstu sviestu, ķirbju biezeni, medu, kakao, olu, vaniļu un sodu. Tad samaisītajai mīklai pievieno šokolādi un visu vēlreiz samaisa.
  2. Sagatavo cepamo formu (man bija 20 x 20 cm metāla panna) – izklāj ar cepamo papīru tā, lai tiek noklātas arī cepamās formas malas.
  3. Mīklu liek formā un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā krāsnī 170C grādos apmēram 20 – 30 min, kamēr koka iesmiņš, iedurot braunijā ir sauss.
  4. Izņem ārā no krāsns un formā atdzesē 10 – 15 min. Ja vēlas, brauniju var pārziest ar izkausētu šokolādi, ko es arī daru, lai šokolādīgāk 🙂

Iedvesma receptei no Running with spoons

 

4
95

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *