Šokolādes un ķirbju braunijs (bez miltiem)

Šajā reizē kopīgā “dziesmā” jeb braunijā vienosies šokolāde un ķirbis. Jā, arī šāda kombinācija ir iespējama. Šokolādes un ķirbju braunijs ir bez miltiem, tāpēc derēs tiem, kuri kāda iemesla dēļ nevar uzturā lietot glutēnu saturošus produktus. Pašai gan par laimi tādu problēmu nav, man vienkārši patīk eksperimentēt.

Nav noslēpums, ka dārzeņus var izmantot arī desertu un kūku gatavošanā. Ķirbju nemīlētājus varu nomierināt – ķirbis šajā braunijā nav jūtams. Braunijs sanāk tāds gaisīgi viegls un nav arī pārāk salds.

Nepieciešams:

  • 190 g  mandeļu vai zemesriekstu sviests vai krēms (vēlams bez sāls, cukura vai citām nevajadzīgām piedevām. Es izmantoju I love eco zīmola zemesriekstu sviestu, ko var nopirkt Rimi).
    P.S. Izvēloties mandeļu sviestu jeb krēmu, braunijam būs maigāka garša. Starp citu, to var viegli pagatavot katrs pats.
  • 180 g ķirbju biezenis (pagatavošana – svaigu ķirbi sagriež šķēlēs un cep cepeškrāsnī 190C grādos, kamēr mīksts. Pēc tam sablendē)
  • 160 – 180 g medus
  • 30 g kakao (nesaldināts)
  • 2 vidējas olas
  • 2,5 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1/2 tējk. soda
  • 50 g sakapāta tumšā šokolāde + 30 – 40 g dekorēšanai (vēlams, bet ne obligāti)
  1. Ar rokas blenderi vai virtuves kombainā samaisa/ sablendē zemesriekstu sviestu, ķirbju biezeni, medu, kakao, olu, vaniļu un sodu. Tad samaisītajai mīklai pievieno šokolādi un visu vēlreiz samaisa.
  2. Sagatavo cepamo formu (man bija 20 x 20 cm metāla panna) – izklāj ar cepamo papīru tā, lai tiek noklātas arī cepamās formas malas.
  3. Mīklu liek formā un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā krāsnī 170C grādos apmēram 20 – 30 min, kamēr koka iesmiņš, iedurot braunijā ir sauss.
  4. Izņem ārā no krāsns un formā atdzesē 10 – 15 min. Ja vēlas, brauniju var pārziest ar izkausētu šokolādi, ko es arī daru, lai šokolādīgāk 🙂

Iedvesma receptei no Running with spoons

10
1  898

6 Komentāri

  1. Pingback: Mandeļu krēms - Liene Gatavo

  2. Sisi 20/01/2022 at 19:59

    Pagatavoju! Ļoti garšīgs, noteikti gatavošu pēc šīs receptes atkal 🙂

    Atbildēt
    1. lienegatavo 21/01/2022 at 09:10

      Super! 🙂 Prieks, ka garšoja un paldies, ka ieskaties manā blogā, lai atrastu jaunu iedvesmu ēst gatavošanā!

      Atbildēt
      1. Valda 30/11/2022 at 23:08

        Proveshu kirbju brauniju ! Līdz šim bieži gatavoju ķirbju – citronu krēmu !

        Atbildēt
        1. lienegatavo 01/12/2022 at 18:20

          Super 🙂 Ziņojiet, kā sanāca.

          Atbildēt
  3. Pingback: Kā pagatavot ķirbju biezeni? - Liene Gatavo

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.