Bietes ar fetaki sieru un valriekstiem

Ārkārtīgi vienkārši salāti un vēl viens variants pagatavot man tik mīļo bieti. Šos salātus var pagatavot jebkurš, jo tā ir ļoti, ļoti vienkārša. Tā jau patiesībā ir klasiku klasika – bietes ļoti draudzējas ar sieru. Savukārt valrieksti nodrošina salātus ar sātīgumu un veselīgajiem taukiem.Šī ir vēl viena ātrā salātu recepte.

Veselīgi un garšīgi!

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”.

Nepieciešams:

  • 3 vidējas vārītas bietes
  • 200 – 300 g fetaki siers (var izmantot mīksto kazas sieru)
  • 100 g valrieksti (uz sausas pannas grauzdēti)
  • 2 ēd.k. balzamiko etiķis
  • mazliet svaigi malti pipari
  1. Bietes un sieru sagriež nelielos gabaliņos. Kārto uz šķīvja, pārslaka ar balzamiko etiķi, pārber mazliet piparus un uzber grauzdētos valriekstus.
  2. Tas arī viss- salāti gatavi! Bauda nesteidzoties.
    salati
5
16

6 Komentāri

  1. zakat14 22/02/2016 at 20:59

    Veselīgi? Kas tieši VĀRĪTĀS bietēs ir tik veselīgs? Vai svaigi
    sarīvēti burkāni, vai, piem.,svaigu kāpostu salāti nav
    tūkstošreiz veselīgāki? Neapgalvoju, ka tā ir. Jautāju
    tāpēc, ka gribu zināt.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 23/02/2016 at 11:18

      Paldies par jautājumu!
      Biete ir viens no tiem dārzeņiem, kuru pārsvarā lieto vārītā, tvaicētā vai ceptā veidā. Svaigas tās izmanto, piemēram, sulai. Pareizi vārot, tās īpaši nezaudē tos vitamīnus un visas citas labās lietas, kas tajās ir. Tāpēc arī varu teikt, ka tās ir veselīgas. Par salīdzināšanu ar svaigu dārzeņu salātiem – kuri tad būtu veselīgāki un cik reizes veselīgāki, nevaru atbildēt, jo šādu salīdzinājumu (pētījumu) neesmu veikusi. Būs jāpamaklē informācija.
      Manuprāt, ir dārzeņi, kurus var (un vajag) uzturā lietot pārsvarā svaigā veidā, bet ir tādi, ko lieto termiski apstrādātus.
      Vai arī Jums šķiet, ka viss, kas ir izvārīts, nav veselīgs? 🙂

      Atbildēt
  2. zakat14 24/02/2016 at 22:37

    Ja tā būtu, tad Prometejam nebūtu bijis vērts zagt uguni…
    Jautājums drīzāk bija par tām “labajām lietām”, kas it kā
    esot bietēs. KAS TĀS TĀDAS?
    Mana interese ir tīri praktiska. Vairākus gadus gadus
    kādam invalīdam no kafejnīcas nesu pusdienas ar
    trīskāršu svaigu dārzeņu devu. Pat ārsti bija pārsteigti
    par pozitīvajām izmaiņām viņa veselības stāvoklī.
    Diemžēl, šogad šī kafejnīca pārsvarā piedāvā biešu
    salātus, kas mana nabaga radinieka veselību ietekmē
    pretējā virzienā. Arī pats to jūtu. Nedramatizēšu.
    Manuprāt, t.s.”biešu salāti” nemazina uztura vienpusību,
    tos var aizstāt ar kartupeļiem un rupjmaizi (vairāk
    šķiedrvielu), lieki netērējot naudu un laiku.

    Atbildēt
  3. lienegatavo 25/02/2016 at 05:49

    Bietēs ir daudz šķiedrvielu, satur vitamīnus (C, B1, B2, B6). Tās ir arī labs kalcija, magnija un kālija avots. Taču bietēs ir vairāk cukura kā citos dārzeņos.
    BET ir jāatceras, ka katrs organisms ir individuāls un iespējams Jums un Jūsu radiniekam svaigi dārzeņi labāk ietekmē organisma darbību nekā vārītas bietes.

    Atbildēt
  4. zakat14 25/02/2016 at 20:08

    Jums nav iespējams nepiekrist. Baidos, ka mūsu domu
    apmaiņas rezultātā es krietni vien pārvērtēšu savu attieksmi
    pret bietēm. Manu organismu tās ietekmē pozitīvi. Lai būtu
    cukurs. (Es taču neatsakos no medus). Tomēr, neatkarīgi no
    individuālajām īpatnībām, šaubos, vai būtu vēlams “paēst” ar
    bietēm (piem.,bietes + gaļa) vairākas reizes nedēļā. Ar
    kāpostiem VAR: svaigiem, sautētiem, marinētiem – vienalga.

    Atbildēt
    1. lienegatavo 26/02/2016 at 05:37

      Katram savs. Man bietes ļoti garšo, bet es tās neēdu katru dienu. Es esmu par dažādību uzturā, ko arī cenšos ievērot.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *