Ārkārtīgi vienkārši salāti un vēl viens variants pagatavot man tik mīļo bieti – bietes ar fetaki sieru un valriekstiem. Šos salātus var pagatavot jebkurš, jo tā ir ļoti, ļoti vienkārša. Tā jau patiesībā ir klasiku klasika – bietes ļoti draudzējas ar sieru. Savukārt valrieksti nodrošina salātus ar sātīgumu un veselīgajiem taukiem.Šī ir vēl viena ātrā salātu recepte.
Veselīgi un garšīgi!
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”.
Nepieciešams:
- 3 vidējas vārītas bietes
- 200 – 300 g fetaki siers (var izmantot mīksto kazas sieru)
- 100 g valrieksti (uz sausas pannas grauzdēti)
- 2 ēd.k. balzamiko etiķis
- mazliet svaigi malti pipari
- Bietes un sieru sagriež nelielos gabaliņos. Kārto uz šķīvja, pārslaka ar balzamiko etiķi, pārber mazliet piparus un uzber grauzdētos valriekstus.
- Tas arī viss- salāti gatavi! Bauda nesteidzoties.
1 170
Veselīgi? Kas tieši VĀRĪTĀS bietēs ir tik veselīgs? Vai svaigi
sarīvēti burkāni, vai, piem.,svaigu kāpostu salāti nav
tūkstošreiz veselīgāki? Neapgalvoju, ka tā ir. Jautāju
tāpēc, ka gribu zināt.
Paldies par jautājumu!
Biete ir viens no tiem dārzeņiem, kuru pārsvarā lieto vārītā, tvaicētā vai ceptā veidā. Svaigas tās izmanto, piemēram, sulai. Pareizi vārot, tās īpaši nezaudē tos vitamīnus un visas citas labās lietas, kas tajās ir. Tāpēc arī varu teikt, ka tās ir veselīgas. Par salīdzināšanu ar svaigu dārzeņu salātiem – kuri tad būtu veselīgāki un cik reizes veselīgāki, nevaru atbildēt, jo šādu salīdzinājumu (pētījumu) neesmu veikusi. Būs jāpamaklē informācija.
Manuprāt, ir dārzeņi, kurus var (un vajag) uzturā lietot pārsvarā svaigā veidā, bet ir tādi, ko lieto termiski apstrādātus.
Vai arī Jums šķiet, ka viss, kas ir izvārīts, nav veselīgs? 🙂
Ja tā būtu, tad Prometejam nebūtu bijis vērts zagt uguni…
Jautājums drīzāk bija par tām “labajām lietām”, kas it kā
esot bietēs. KAS TĀS TĀDAS?
Mana interese ir tīri praktiska. Vairākus gadus gadus
kādam invalīdam no kafejnīcas nesu pusdienas ar
trīskāršu svaigu dārzeņu devu. Pat ārsti bija pārsteigti
par pozitīvajām izmaiņām viņa veselības stāvoklī.
Diemžēl, šogad šī kafejnīca pārsvarā piedāvā biešu
salātus, kas mana nabaga radinieka veselību ietekmē
pretējā virzienā. Arī pats to jūtu. Nedramatizēšu.
Manuprāt, t.s.”biešu salāti” nemazina uztura vienpusību,
tos var aizstāt ar kartupeļiem un rupjmaizi (vairāk
šķiedrvielu), lieki netērējot naudu un laiku.
Bietēs ir daudz šķiedrvielu, satur vitamīnus (C, B1, B2, B6). Tās ir arī labs kalcija, magnija un kālija avots. Taču bietēs ir vairāk cukura kā citos dārzeņos.
BET ir jāatceras, ka katrs organisms ir individuāls un iespējams Jums un Jūsu radiniekam svaigi dārzeņi labāk ietekmē organisma darbību nekā vārītas bietes.
Jums nav iespējams nepiekrist. Baidos, ka mūsu domu
apmaiņas rezultātā es krietni vien pārvērtēšu savu attieksmi
pret bietēm. Manu organismu tās ietekmē pozitīvi. Lai būtu
cukurs. (Es taču neatsakos no medus). Tomēr, neatkarīgi no
individuālajām īpatnībām, šaubos, vai būtu vēlams “paēst” ar
bietēm (piem.,bietes + gaļa) vairākas reizes nedēļā. Ar
kāpostiem VAR: svaigiem, sautētiem, marinētiem – vienalga.
Katram savs. Man bietes ļoti garšo, bet es tās neēdu katru dienu. Es esmu par dažādību uzturā, ko arī cenšos ievērot.