Kartupeļu pagatavošanas veidi ir ļoti daudz un dažādi. Kartupeļu pica ar lasi un krēmsieru ir vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, kas garšos gan tūlīt pagatavots, gan arī atdzisis. Laša vietā var likt arī itāļu prošuto (prosciutto) vai kādu citu plānās šķēlēs sagrieztu gaļu.
Veģetāriešiem- sacepti šampinjoni, piemēram. Ok, dažiem varbūt tā varbūt atgādina milzu kartupeļu pankūku un šo līdzību es negribu noliegt 🙂 Taču tas ir lielisks veids kā pārsteigt savu ģimeni vai viesus – it kā tik vienkāršu ēdienu pasniedzot mazliet neparastāk.
Nepieciešams:
- 3 lieli kartupeļi
- 200 g svaigais krēmsiers
- 2 ēd.k. sezama sēklas
- 1 neliela šķipsna malta muskatrieksta
- 150- 200 g kūpināts lasis (plānās šķēlēs)
- apmēram 1 tējk. mārrutki
- 1 – 2 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
- sāls, pipari – pēc garšas
- eļļa vai sviests cepšanai
- Uz sausas pannas apgrauzdē sezama sēklas. Uz rupjas rīves sarīvē nomizotus kartupeļus. Tiem klāt pievieno garšvielas- sāli, piparus un muskatriekstu, kā arī sezama sēklas. Visu izmaisa un liek uz sakarsētas un ietaukotas pannas (es izmantoju 23 cm diametra pannu) un vienmērīgi ar karoti izlīdzina, viegli piespiežot kartupeļu masu. Cep uz vidējas liesmas 10 min. vai līdz kartupeļu picas pamatnes malas ir zeltaini brūnas.
- Tad ņem šķīvi (tādu, kas ir vismaz pannas izmēra diametrā), uzliek uz pannas un ātri apgriež. Tad picu liek atpakaļ uz pannas un cep no otras puses brūnu, vismaz 10- 15 min vai kamēr pica ir kārtīgi apcepusies brūna.
- Kamēr picas pamatne cepas, sagatavo krēmsiera mērci- krēmsieram pievieno mārrutkus, citrona sulu un svaigi maltos piparus (tie pēc garšas) un visu kārtīgi samaisa.
- Kad pamatne izcepusies, to mazliet atdzesē un dekorē ar kūpināta laša šķēlītēm. Pasniedz ar krēmsiera mērci.
237