Kolrābju un burkānu salāti ar ābolu – ingvera mērci

Ziemas sezonā noteikti ir jāizmanto pie mums pieejamo sakņu krājumi un tādas lietas kā salātlapas atstāt pavasarim un vasarai, kad tās ir vislabākās. Man ļoti garšo kolrābji un burkāni. Tos var sagriezt gabaliņos un ēst kā uzkodu vai arī pagatavot gardus salātus ar foršu mērci.

Šo salātu “āķis” ir interesantā mērce, kuras sastāvā ir ābols un ingvers.

Nepieciešams:

  • 2 vidēji kolrābji
  • 1 – 2 vidēji burkāni
  • 1 ābols
  • Neliels gabaliņš purava (apmēram 5 cm)
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • Pāris ēd.k. grauzdētas ķirbju vai sezama sēklas – ja vēlas, bet nav obligāti

Mērcei:

  • 1 neliels ābols (nomizots)
  • Apmēram 1 cm īkšķa resnuma svaiga ingvera gabaliņš – smalki sagriezts
  • 2 – 3 ēd.k. olīveļļa
  • 1 – 2 ēd.k. baltvīna vai ābolu etiķis
  • 1 tējk. medus (nav obligāti)
  • Jūras sāls un svaigi malti pipari – pēc garšas
  1. Kolrābjus, burkānus un ābolu nomizo un sagriež garenos salmiņos. Sīki sasmalcina puravu. Visu samaisa, pievieno pētersīļus.
  2. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, sablenderē. Tad pievieno olīveļļu un vēlreiz visu sablenderē. Pievieno garšvielas. Visu izmaisa un liek klāt salātiem. Samaisa salātus.
  3. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar grauzdētām sēklām.
    salati
3
15

2 Komentāri

    1. lienegatavo 24/05/2016 at 17:30

      Godīgi sakot, nezinu. Neesmu rēķinājusi nekad. Bet īpaši daudz nevajadzētu būt, jo ir tikai svaigi dārzeņi.

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *