Kolrābju un burkānu salāti ar laima un čili mērci

Salāti ir visdažādākie un, parasti tos gatavojot, var likt liekā savu fantāziju un izmantot tās sastāvdaļas, kas tajā brīdi ir pieejami ledusskapī. Šoreiz man bija kolrābju un burkānu salāti ar laima un čili mērci.

Ziemas sezonā būtu labi izmantot mūsu pašu produktus un īpaši sakņu dārzeņus, ko es arī daru. Un šajā receptē es izmantoju kāpostu dzimtas dārzeni – kolrābi, kas ir ļoti gards un vitamīniem bagāts dārzenis, klāt pievienojot burkānu un pikantu laima un čili mērci. Starp citu, kolrābis ir arī ļoti laba graužamā uzkoda, ja ir slinkums gatavot salātus.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 liels kolrābis
  • 2 burkāni
  • 1 neliels sarkanais sīpols

Mērcei:

  • ½ čili pipars
  • 2 laimu sula
  • 2 tējk. zivju mērce
  • 3 tējk. brūnais cukurs
  • 2 cm liels svaiga ingvera gabaliņš
  • 3 tējk. sojas mērce
  1. Visus dārzeņus smalki sagriež vai arī sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā.
  2. Mērcei ļoti smalki sagriež čili piparu, uz smalkas rīves sarīvē ingvera sakni un pieliek pārējās garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Sagrieztos dārzeņus sajauc ar sagatavoto mērci un atstāj savilkties uz vismaz stundu vēsā vietā. Gatavs!
2
57

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.