Sarkano kāpostu un biešu salāti ar ķirbju sēklām

Ir ierasts, ka kāpostu salātus taisa no parastajiem jeb baltajiem galviņkāpostiem, bet nepelnīti tiek piemirsti skaistie, sarkanie kāposti, kas noteikti katru maltīti var padarīt daudz košāku. Otra šo sarkano kāpostu salātu zvaigzne ir bietes. Tāpēc prezentēju – sarkano kāpostu un biešu salāti ar ķirbju sēklām.

Šī recepte pierāda, ka no pavisam vienkāršiem, viegli pieejamiem produktiem var ātri pagatavot gardu un košu maltīti.

* recepte tapusi sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 vidējs sarkanais kāposts
  • 1 maza biete (var likt arī vārītu, ceptu vai tvaicētu. Ja grib, var likt svaigu)
  • 150 g grauzdētas ķirbju sēklas
  • Mērcei- 1 laima vai maza citrona sula + 50- 100 ml sarkanvīna etiķis + 100 ml olīveļļa + 1 ēd.k. brūnais cukurs + sāls un pipari- pēc garšas.
  1. Kāpostu smalki sagriež. Bieti smalki sagriež vai sarīvē uz rupjās rīves bieti. Visu liek bļodā un samaisa.
  2. Pievieno sagatavoto mērci un visu kārtīgi samaisa ar karoti vai kārtīgi samīca ar tīrām rokām. Atstāj uz kādu laiku garšām savilkties.
  3. Pasniedz ar apgrauzdētām ķirbju sēklām.
4
144

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.